Shop
Ultimele 100 de articole

Cum e mai bine să speli rufele la mașină: cu apă caldă sau rece?

19 septembrie 2018, , Vizualizări:

Unele gospodine susțin că este mai eficient să folosești apă caldă la mașina de spălat rufe, pentru că înmoaie mai bine și curăță mai bine petele. Altele folosesc doar apa rece, ca să facă economie. Dar iată ce sfaturi am adunat de la mai mulți producători de mașini de spălat.

Este evident că folosind apă caldă la mașina de spălat, te costă mai mult, pentru că apa caldă este mai scumpă. Pe de altă parte, obiectivul este să dezinfectăm hainele și să scăpăm de pete, mai ales dacă spălăm hainele cu care copiii s-au jucat pe afară sau le-au folosit la ora de sport.

Specialiștii susțin că alegerea dintre apă caldă și apă rece nu trebuie să țină cont de costuri, deoarece mașinile moderne de spălat au un consum redus de apă. Această alegere trebuie să fie făcută în funcție de hainele sau lenjeriile pe care trebuie să le spălăm. Și iată de ce!

Folosește apă caldă pentru haine albe și lenjerii

Dacă mașina de spălat încarcă de la bun început apă fierbinte, aceasta înmoaie mult mai bine petele de transpirație și de grăsime și distruge o mare parte din microbi, încă de la procesul de înmuiere. Detergentul va curăța apoi mult mai bine petele și va face lenjeriile sau gulerele cămășilor mai albe.

Ca atare, apa caldă sau chiar fierbinte este indicată dacă ai haine pătate cu grăsime, dacă ai haine albe, lenjerii de corp și de pat, cămăși cu gulerele îngălbenite de transpirație, hainele bebelușului sau echipamentele sportive ale copiilor. În acest caz este indicată o temperatură de peste 60 de grade.

Apa rece, pentru haine care se decolorează

Detergenții de azi sunt foarte eficienți și în apă rece. Ei vor dizolva mizeria, urmele de praf sau de pământ, petele de sânge sau transpirația chiar și la 25 sau 30 de grade. De altfel, se știe că petele de sânge se curăță mult mai bine în apă rece sau ușor călduță.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu