Achizitionarea unei case reprezinta un proces dificil si complex atunci cand ai nevoie de o locuinta pentru intreaga familie. O constructie mica, intr-o zona mai putin atractiva, s-ar potrivi unui cuplu tanar, insa nu este indicata cresterea copiilor intr-un astfel de mediu. Cei mici au nevoie deopotriva de un loc pentru odihna si un spatiu sigur, linistit si curat in care sa se exprime in voie. Provocarea de a gasi o locuinta care sa satisfaca nevoile membrilor familiei, sa asigure confortul si siguranta copiilor este imensa. Asadar, ne-am gandit ca o lista scurta cu sfaturi importante ti-ar fi de ajutor pentru a stabili prioritatile atunci cand cauti o locuinta noua.
Tine cont de dimensiunea casei
Spatiul si compartimentarea locuintei sunt esentiale atunci cand o familie cu copii isi cumpara o casa noua. Prichindeii sunt galagiosi, le place sa alerge peste tot si sa transforme intreaga locuinta intr-un teren de joaca. In cazul unei constructii de mici dimensiuni, adultii nu pot beneficia de un spatiu pentru refugiu in care sa se odihneasca, departe de agitatia copiilor.
Pe de alta parte, e nevoie de mai mult spatiu pentru depozitarea lucrurilor, libertate in asezarea mobilei si intimitate pentru anumite incaperi. Investitia intr-o locuinta noua trebuie sa fie promitatoare si sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii, iar o casa cu etaj ar parea ideala. In plus, un living mare, o camera de joaca sau un hol larg contribuie la buna dezvoltare a copiilor, mai ales atunci cand acestia invata sa mearga. Mai multe camere ce pot fi transformate in dormitoare suplimentare sau un birou izolat pentru atunci cand lucrezi de acasa sunt de asemenea binevenite intr-o familie numeroasa.
Acorda atentie functionalitatii
Orienteaza-te spre a cumpara o vila ieftina, spatioasa si atractiva, dar ia in considerare si functionalitatea ei. Prin urmare, stabileste cateva aspecte esentiale ca sa te asiguri ca iei cea mai buna decizie. Verifica daca bucataria si sufrageria sunt suficient de mari pentru a incapea intreaga familie atunci cand gatiti si serviti masa impreuna. Gandeste-te unde vor fi asezati si oaspetii in situatia in care dati o petrecere pentru copii sau invitati prietenii la cina.
Pe langa bucatarie si camera de zi, baia trebuie sa acopere si ea nevoile tuturor membrilor. Trebuie sa fie destul de incapatoare ca sa includa si o masina de spalat sau un uscator de rufe, daca nu exista o alta incapere pentru acestea.
Cu siguranta veti avea o multime de haine si lucruri personale, asa ca e necesar sa alegi o locuinta in care sa existe destul spatiu pentru amplasarea unor dulapuri de depozitare. O casa practica pentru o familie cu copii trebuie sa aiba chiar si un numar suficient de prize pe perete pentru televizoare, calculatoare si alte echipamente electronice care vor fi utilizate simultan, in fiecare zi.
Curtea sau gradina casei are si ea un rol in alegerea domiciliului, mai ales ca familia poate profita la maximum de timpul petrecut in aer liber.
Alege o locuinta sigura
Atunci cand esti parinte sarcinile se inmultesc, iar responsabilitatea ta principala este sa iti tii copiii in siguranta, chiar si acasa. Iti vei face mai putine griji daca in interiorul, exteriorul si in apropierea locuintei cei mici se pot juca fara sa existe vreun pericol.
Inainte de a cumpara o casa, ia in considerare aspectul pentru a stabili cum va fi asezata mobila, daca exista un plan deschis prin care sa supraveghezi copiii de la distanta sau cum ii vei impiedica sa aiba acces la obiectele periculoase. La o casa cu etaj scarile pot fi abrupte. Rafturile cu colturi ascutite ori cablurile si prizele la vedere nu sunt tocmai potrivite pentru copii.
Preocuparile pentru siguranta micutilor trebuie sa depaseasca liniile de proprietate. Verifica rata criminalitatii din zona, traficul, afla cat timp va dura pana ajungi la un spital in caz de urgenta, daca exista o sectie de politie in apropiere sau surse de poluare care pot afecta sanatatea celor mici.
Ia in considerare locatia
Cand ai copii, locatia viitoarei tale case este deosebit de importanta. Pe langa faptul ca trebuie sa alegi o zona sigura, este necesar ca in apropiere sa existe si institutii de invatamant care sa corespunda cerintelor tale. Stabileste cat de usor iti va fi sa ii duci la scoala in fiecare zi sau daca se vor descurca singuri atunci cand vor creste.
Spatiile verzi, locurile de joaca sau parcurile sunt ideale pentru cei mici si ar fi de preferat sa te poti deplasa pe jos catre o zona de distractie. Accesul la magazine, divertisment, farmacii sau activitati extrascolare sunt si ele demne de luat in calcul in alegerea casei.
Cautarea unei locuinte prietenoase pentru copii nu trebuie sa se transforme intr-o sarcina insurmontabila. Poate preferi o casa cu etaj sau una cu gradina, insa acorda atentie gasirii unei locatii in care sa ai incredere ca cei mici ai tai se vor simti in siguranta, vor fi bine ingrijiti si respectati de cei din jur.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!