Cum se congeleaza corect pasta de rosii
Peste iarna este cu mult mai sanatos sa ai la congelator pasta din rosii de vara, de gradina, decat sa cumperi rosii care nu au nici un gust din alimentara. Poti prepara amestecul de rosii si congela in recipiente de facut gheata pana se intareste, apoi sa transferi cuburile obtinute in pungi pentru congelator. Se pot pastra fara probleme 3 luni. Masoara bine cat pui in fiecare compartiment (o lingura per cub este in regula) si asigura-te ca ai eticheta cu data congelarii.
Nucile
Nucile proaspete de toamna au un gust cu totul aparte decat nucile cumparate dupa 6-8 luni din piata. Daca vrei sa ai cat mai mult timp aceste nuci proaspete, aduna-le intr-o punga pentru congelator din care scoti cat de mult poti aerul si congeleaza-le pana la 6 luni. Le poti decongela la temperatura camerei sau in frigider. Daca vrei sa le folosesti pentru gatit la cuptor, le poti congela direct faramitate, desi trebuie sa le lasi sa se decongeleze inainte de a le încorpora in aluatul pentru care le folosesti (cozonac, prajituri).
Cum se congeleaza corect verdeata proaspata
Verdeata proaspata poate fi si ea pastrata cu succes la congelator. O speli, o usuci cu un servet de hartie de bucatarie, apoi o impachetezi in punga de congelator. Poate sta astfel pana la 6 luni. Alta varianta este sa toci marunt verdeata si sa o amesteci cu putina apa (1-2 linguri) si sa pui acest amestec in cuburi pentru gheata la congelator. Transferi cuburile acestea in pungi pentru congelator unde pot sta si 6 luni. Cand vrei sa le folosesti la mancare, pur si simplu pui un cub inghetat in preparat iar el se va integra in compozitie.
Painea
Baga painea in congelator asa cum e, intreaga sau feliata, in ambalajul original sau, daca ai cumparat-o fara ambalaj, o congelezi fara ambalaj. Rezista pana la sase luni. Ca s-o decongelezi, o lasi in frigider sau la temperatura camerei o zi. Daca e in punga, cand o decongelezi lasa punga deschisa, altfel se face condens in interior si se uda painea.
Cum se congeleaza corect supele si ciorbele
Daca faci o cantitate prea mare de supa sau ciorba si stii ca familia ta n-o sa manance doua sau trei zile la rand acel preparat, pune-l intr-o caserola de plastic cu capac si baga-l in congelator. Dupa o luna sau chiar mai mult, cand incepe sa li se faca dor de o ciorba, scoate-o din congelator, pune-o intr-o cratita, incalzeste-o si „vinde-le-o” drept proaspata. N-o sa simta nici o diferenta.
Image by congerdesign from Pixabay
Citeste continuarea: 1 2