Shop
Ultimele 100 de articole

Ce faci cu florile din apartament când pleci în concediu

20 septembrie 2016, , Vizualizări:
plante apartament - sfatulparintilor.ro - foter_com

Tot anul îngrijești cu drag florile, le ajuți să fie sănătoase și să înflorească, așa că nu vrei să le pierzi tocmai în timpul verii, când pleci în concediu. Dacă nu ai o vecină sau o rudă care să le ude în lipsa ta, noi te ajutăm cu o serie de trucuri să îți păstrezi florile în formă cât timp lipsești de acasă.

Vara, plantele de apartament stau în balcoane pentru a beneficia de mai multă lumină, de soare și de aer proaspăt. Dacă pleci de acasă pentru o perioadă scurtă, de trei sau patru zile, este suficient să le muți din locurile însorite mai la umbră, pentru a se păstra mai mult timp pământul umed în ghivece. De asemenea, le poți pune mai multă apă în farfurioare, să nu sufere de sete până te întorci. Dar, dacă pleci pentru o perioadă mai lungă, de o săptămână sau două, este bine să cobori storurile și să lași mai puțin soare să intre în balcon sau în casă. Dacă este penumbră, procesele vitale ale plantelor încetinesc și consumă mai puțină apă. Este adevărat că se pot pierde bobocii tineri de flori, dar vor crește din nou, când vor avea lumină din plin. Pune în ghivecele mari cu leandri sau ficuși, sticle de doi litri din plastic, pline cu apă, înfipte cu gura în jos. Pământul va absorbi treptat umiditatea de care are nevoie planta. În ghivecele mici, metoda este la fel de bună, doar că trebuie să folosești sticle mai mici și mai subțiri sau recipiente speciale care se pot găsi în florării.

Folosește nisip sau pietriș decorativ

Florile care au nevoie de mai multă umiditate pot fi mutate în tăvițe cu pietriș fin și apă, de unde vor absorbi singure umezeala necesară. În florării găsești pietricele decorative care rețin umezeala și care se presară deasupra pământului din ghivece să nu se usuce prea repede.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.