8 obiceiuri pentru o casa curata. Trebuie sa le incerci si tu! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 obiceiuri pentru o casa curata. Trebuie sa le incerci si tu!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Utile, idei pentru casa » 8 obiceiuri pentru o casa curata. Trebuie sa le incerci si tu!
obiceiuri casa curata


 Ai fost vreodata in casa cuiva si ai ramas uimit de cum stralucea totul de curatenie si toate lucrurile erau asezate perfect? Si este posibil si ca persoana respectiva sa nu se speteasca muncind pentru a avea o casa perfect curata si aranjata.

Iata 8 obiceiuri a persoanelor cu case perfect curate.

 

 

1. Nu au o anumita zi dedicata curateniei

Sa tii o casa curata nu inseamna ca trebuie sa dedici o zi intreaga acestei sarcini. In loc sa petreci intregul final al saptamanii curateniei, cel mai bine este sa faci cate putin in fiecare zi. Spre exemplu, nu astepta sa se straga zeci de rufe pe care sa le speli pe toate intr-o anumita zi, ci imediat ce se umple o masina da-i drumul. Sau rezerva curateniei 15 minute in fiecare zi, timp in care sa deretici prin casa cat de mult poti. Indiferent ca este vorba despre stersul prafului, sau ordonarea hainelor in sifonier sau a altor lucruri in dulapuri, cel mai bine este sa faci cate putin in fiecare zi pentru a nu te simti coplesit cand vrei sa le faci pe toate intr-o singura zi.

2. Stabileste in fiecare zi ce ai de facut

Oamenii organizati nu au, neaparat, cele mai curate case. In fiecare zi ei stiu exact ce au de facut si aleg sarcinile care au cel mai mare impact asupra curateniei casei. Spre exemplu, isi aranjeaza pantofii in pantofar dupa ce i-au folosit. Sau sterg praful, imediat ce l-au observat, nu asteapta sa se depuna in straturi prea mari. In plus, isi fac patul zilnic, lucru ce schimba imediat aspectul unei case.

3. Curata imediat ce au terminat de gatit

Una dintre zonele in care se face dezordine zilnic (depinde daca gatesti sau nu) este bucataria. Iar aici ar trebui sa faci curatenie in fiecare zi. Pentru maximizarea rezultatelor incearca sa pui lucrurile in ordine in timp ce gatesti. De exemplu, sa nu lasi ingredientele de-a valma dupa ce le-ai folosit, ci asaza-le la locul lor. Si spala vesela imediat ce ai folosit-o. Oamenii ordonati nu se duc niciodata la culcare inainte de a-si spala vasele.

4. Aranjeaza-ti dulapul

Dulapul, daca este functional, poate fi un instrument de nepretuit cand este vorba despre mentinerea unei case ordonate. Cosurile nu fac niciun ban daca nu le folosesti. Ia in calcul sa etichetezi anumite sertare si sa pui intr-un singur loc obiectele de acelasi fel (spre exemplu, un cosulet in care sa-ti tii cheile). In acest fel, vei sti exacat unde iti sunt lucrurile si unde sa le pui dupa ce ai terminat cu ele.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 17/03/2019