11 pași pentru amenajarea sufrageriei - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

11 pași pentru amenajarea sufrageriei

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Utile, idei pentru casa » 11 pași pentru amenajarea sufrageriei
pași pentru amenajarea sufrageriei
Credit foto: Unsplash.com

Există zone din casa sau apartamentul tău care necesită cu adevărat îmbunătățiri? Procedura este aceeași, indiferent dacă este vorba de sufragerie, dormitor sau bucătărie. Acestea sunt cele câteva etape pe care ar trebui să le urmezi pentru a decora sau renova orice cameră.

Dacă încerci să o iei de la zero, vei vedea cele mai multe schimbări. Asta implică îndepărtarea tuturor lucrărilor de artă, rularea covorului și începerea de la capăt. Când faci asta, este mai simplu să abordezi spațiul cu ochi proaspeți.

1. Decide ce dorești să obții

Procesul de decorare va fi influențat semnificativ de modul în care intenționezi să locuiești în camera de zi. Înainte de a începe procesul de proiectare, trebuie să înțelegi clar cum intenționezi să folosești spațiul. Există însă doar câteva utilizări pentru spațiul de locuit. În plus, este esențial să ai așteptări realiste pentru cameră și să nu te bazezi numai pe deciziile de design pe care le vezi în revistele de design de ultimă generație. Asigură-te că spațiul reflectă cine ești și cum îți place să trăiești; indiferent de cerințele actuale, asigură-te că camera le poate găzdui.

2. Măsoară spațiul

Înainte de a lua orice decizie drastică cu privire la decorarea spațiului tău de locuit, vei dori o perspectivă exactă al acestuia. Măsurătorile corespunzătoare te vor asigura că selectezi dimensiunea corectă a covorului, a mobilierului și a tratamentelor pentru ferestre. Și amintește-ți că efectuarea din timp a măsurătorilor îți va economisi atât timp, cât și bani. Comandarea și returnarea mobilierului și accesoriilor, deoarece acestea nu se potrivesc într-un spațiu așa cum ai sperat, poate fi o bătaie de cap!

3. Rearanjează mobilierul

Poate că tot ce trebuie făcut este să rearanjezi mobilierul pe care îl ai în prezent. Dacă da, cumpără niște glisoare de mobilă și mută elementul cel mai supradimensionat până când este confortabil. Patul este cel mai supradimensionat obiect de mobilier dintr-un dormitor. În sufragerie, este canapeaua. Mută piesele mai mici odată ce ai acea piesă în poziția corectă. Odată ce ai poziționat canapeaua în locația ideală pentru sufragerie, mută toate locurile mai mici.

4. Ține cont de estetica ta

Îți plac vibrațiile romantice și feminine sau de fermă modernă? Bineînțeles, să presupunem că te trezești visând la diferite modele de decor. În acest caz, să decizi traseul pe care vrei să-l urmezi cu designul camerei de zi ar putea fi o provocare. Deși nu trebuie să rămâi cu un singur stil, dezvoltarea unui plan cuprinzător este crucială. După ce ai făcut această alegere, începe partea plăcută – căutarea surselor preferate de inspirație.

5. Alege o lucrare pentru inspirație

Ai putea avea deja acest lucru sau ai dori să-l cumperi. Este ceva care va determina stilul și schema de culori a camerei. Un covor, o perdea sau o operă de artă pot fi toate surse de inspirație. Chiar și o pilota pe care o adori ar putea funcționa, dar trebuie să fie ceva care să iasă în evidență în spațiu.

6. Treci la cumpărături

Ia în considerare spațiul în achizițiile pe care le faci, deoarece mobilierul poate fi destul de scump. Gândește-te în mare dacă ai nevoie de ajutor pentru a decide ce să cumperi mai întâi. Canapeaua sau covorul sunt locuri bune pentru a începe când decorezi spațiul înainte de a adăuga obiecte mai mici. Cheltuiește întotdeauna bani pe cea mai fantastică canapea pe care ți-o poți permite. Oamenii petrec mult timp în camerele lor de zi, timp care este petrecut pe canapea, așa că cumpără cea mai bună și mai confortabilă canapea pe care ți-o permiți. Nu o să-ți pară rău.

7. Alege componentele texturale primare.

Covoarele și piesele voluminoase din țesătură precum draperiile sau cuvertura de pat sau pătura dintr-un dormitor sunt exemple de texturi primare. Prima și cea mai semnificativă componentă texturală este un covor. Găsirea mai întâi a unui covor, apoi a draperiilor asortate, este mai superficială. Este mai dificil să începi cu draperii înainte de a plasa un covor. Trebuie să alegi un covor de dimensiuni mari pentru a găzdui tot mobilierul. Covoarele mari adaugă confort și stil unui spațiu.

8. Alege corpurile de iluminat

Fără a include soarele, o cameră bine luminată va avea trei surse de lumină diferite. Un exemplu este iluminatul de deasupra, care este prezent în majoritatea încăperilor. Celelalte două opțiuni de iluminare sunt un candelabru sau un amestec de lămpi, aplice, lumini cu pandantiv și multe altele. Lămpile de podea și de masă sunt cele mai simple tipuri de iluminare de adăugat dacă te afli într-un spațiu pe care nu îl deții și au, de asemenea, un preț rezonabil.

9. Selectarea accesoriilor și a artei

Distracția, arta și accesoriile vin după ce ai instalat tot mobilierul, draperiile, covoarele și iluminatul. Este recomandat să aștepți până la sfârșit, deoarece fiecare pas afectează dimensiunea și plasarea artei pe care o achiziționezi. Singurul articol care atrage pe toată lumea să-l cumpere imediat sunt accesoriile. Totuși, ar trebui să fie ultimul lucru care trebuie pus într-o cameră. Camera ta va avea ca rezultat acel aspect lustruit, asamblat. Ce zici de o lumânare parfumată care să completeze perfect atmosfera din camera de zi? La Jumbo, găsesști lumânări parfumate într-o varietate de culori și forme. Răsfoiește acum catalogul magazin Jumbo online!

10. Ocupă-te de pereții tăi

În niciun caz, însă, pereții nu trebuie lăsați goi. Decorarea pereților este crucială. Pereții unei camere sunt un loc excelent pentru a aduce ceva personalitate. Lucrările de artă, pernele și alte podoabe servesc drept bijuterii pentru spațiu. Aceste articole dau camerei un cu totul nou nivel de panache. Un tablou grozav, un perete de galerie sau o oglindă pentru a reflecta lumina prin cameră sunt întotdeauna idei excelente de decor.

11. Adaugă plante

În orice zonă de locuit, plantele reprezintă atingerea perfectă. Obține câteva plante dacă bugetul tău este limitat sau dacă locuiești cu chirie și nu puteți face investiții semnificative în decorare. Fără a costa o avere, vegetația insuflă nouă vitalitate și prospețime în fiecare spațiu.

Dacă dorești să renovezi un spațiu, crearea treptat a aspectului dorit în câteva săptămâni sau luni va fi mai plină de satisfacții decât să te grăbești să cumperi tot mobilierul într-o singură zi. A cheltui mai puțin poate rezulta din a-ți lua timpul pentru că vei ști exact de ce ai nevoie.

FOTO: Unsplash.com

Data articol: 09/01/2023