8. Usuca carnea inainte de a o gati
Andrew Zimmern, gazda unui show tv, recomanda sa usuci carnea inainte de a o gati. De asemenea, Zimmern spune ca ar fi de preferat sa lasi carnea sa ajunga la temperatura camerei inainte de a o prepara.
9. Gateste cu ulei de masline pur
Kristy Lambrou, nutritionist la Rouge Tomate, restaurant Premiat cu stele Micheline din New York, recomanda sa gatesti cu ulei de masline pur si nu cu ulei de masline extravirgin. Obinut prin presare la rece, uleiul de masline extravirgin isi va pierde proprietatile la temperaturi inalte. Foloseste uleiul extravirgin la salate sau preparate “reci” si uleiul de masline pur pentru mancarurile care necesita fierbere si coacere.
De asemenea, Lambrou recomanda ca atunci cand folosesti uleiul la sote-uri sa astepti pana cand acesta sfaraie in tigaie inainte de a adauga legumele. In acest fel te asiguri ca legumele nu se vor lipi.
10. Incalzeste condimentele inainte de a le folosi
Un alt sfat pe care Lambrou il da este sa incalzesti condimentele intr-o tigaie inainte de la folosi la mancare. In acest fel, se elibereaza mai multe arome.
Citeste continuarea: 1 2
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta