Pentru oricine este cel mai la indemana sa spele cat mai multe lucruri la mașina de spalat. Inainte sa ne grabim sa facem acest demers, este necesar sa știm exact care obiecte pot fi bune pentru spalarea automata și care sunt mai potrivite pentru alt tip de spalare sau pentru curațare chimica. Numai daca vom ști aceste reguli vom putea sa ne pastram lucrurile intr-o stare optima pentru cat mai mult timp și nici mașina noastra de spalat nu va avea de suferit. Iata ce fel de obiecte nu se preteaza la a fi introduse in mașina de spalat!
Hainele care au pe ele par de animale nu trebuie introduse in mașina de spalat
Inainte de a introduce un articol vestimentar in mașina de spalat, este neaparat necesar sa verifici daca pe suprafața sa nu exista fire de par provenite de la animalul de casa. Pentru a fi sigura ca vei elimina tot parul, poți proceda așa: fie vei folosi un dispozitiv special pentru indepartarea scamelor (o rola cu suprafața lipicioasa), fie vei utiliza un scotch mai lat. Dupa aceea vei curața hainele conform instrucțiunilor de pe eticheta.
In cazul in care nu vei scapa de parul de animale inainte sa pui hainele in mașina de spalat, riști ca aceasta sa se strice (de exemplu, parul va bloca scurgerea sau va patrunde in cilindrul mașinii) sau ca restul hainelor sa se umple de par, ce este mult mai dificil de indepartat cand este umed.
Orice haina care o pata ce provine de la un lichid inflamabil
Cand ai o haina ce are pete de benzina, de motorina, de ulei de gatit, de dizolvant pentru vopsele etc. nu este deloc bine sa o introduci in mașina de spalat. Din contra, spun experții,riști sa te pui in mare pericol, in condițiile in care caldura apei și uscatorul poate face ca articolul vestimentar respectiv sa arda pur și simplu și sa se produca o explozie. Mai mult decat atat, mirosul provenit de la aceste pete poate persista in mașina de spalat.
Ca sa eviți oricare dintre aceste situații, incearca sa folosești mai intai o soluție speciala pentru indepartarea petelor, lasand-o pe aceasta sa acționeze conform indicațiilor de pe ambalaj.
Abia dupa ce o buna parte din pata a fost eliminata poți totuși sa pui la mașina haina, dar o vei spala separat, fara alte articole.
De asemenea, nu vei greși nici daca o vei clati manual, cu un detergent special pentru indepartarea petelor dificile, o vei stoarce și o vei lasa sa se usuce pur și simplu.
Orice articol vestimentar ce are dantela, broderie sau orice alte detalii (cum ar fi nasturii, șireturile, fermoarele)
Hainele delicate, cu dantela sau broderie, nu ar trebui sub nicio forma spalate la mașina, intrucat aceasta le poate distruge. In special broderia care este lipita și nu este cusuta are șanse mai mari sa se desprinda.
In ceea ce privește hainele ce au atașate șireturi, nasturi sau fermoare, nici acestea nu ar trebui puse la mașina, in condițiile in care restul de haine ce sunt spalate cu el pot fi deteriorate de prezența detaliilor menționate.
Mare grija trebuie sa ai cu astfel de articole de vestimentație și cand le vei usca: ele nu vor fi stoarse, ci lasate sa se usuce treptat.
Cel mai bine va fi ca acestea sa fie spalate manual, separat, fara a fi stoarse cu putere.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole