Stiai ca majoritatea cuplurilor sufera realmente din cauza lipsei de atentie reciproca? Traim intr-o epoca a vitezei, in care suntem distrasi de tot felul de lucruri si uitam efectiv sa petrecem mai mult timp cu persoana iubita si sa intretinem „focul” pasiunii.
Stam peste program la serviciu, ne concentram atentia pe cresterea copiilor, pe ingrijirea casei, petrecem mult prea mult timp pe Facebook, iar timpul special petrecut cu partenerul, in care sa ne impartasim sentimentele si visele, tinde sa fie catre zero. In opinia profesorului international de yoga Dana Tupa, trendul de a petrece tot mai putin timp de calitate cu persoana iubita dauneaza nu numai relatiilor actuale, dar vor fi afectate, prin puterea exemplului, si cuplurile generatiilor viitoare. “Copiii nostri vor crede ca e ceva firesc sa acordam mai putina atentie persoanei iubite, ca e ceva normal ca mami si tati sa se priveasca rar in ochi, sa se imbratiseze si vor prelua modelul parental. De ce? Pentru ca noi le-am indus, prin puterea exemplului, aceasta atitudine”, afirma profesorul de yoga acreditat international.
Mai mult, specialistul considera ca atentia este mult mai puternica decat credem noi, este o “unealta energetica” care schimba perceptii, schimba realitati, iar acolo unde se indreapta atentia, acolo se duce energia si de acolo culegem roadele. Imbucurator este ca exista suficient de multe cupluri care au constientizat ca nu mai acorda suficienta atentie in relatie, iar un numar considerabil de perechi au inceput sa apeleze la o noua metoda de re-captare a atentie, foarte apreciata si practicata in Occident, si anume YOGA IN PERECHE.
Ce exercitii de yoga putem face cu persoana iubita?
- Respiram impreuna!
“Pentru restabilirea conexiunii emotionale intre parteneri, in prima faza putem experimenta respiratia. Dupa aproximativ 5 minute, se creeaza o conexiune subtila intre cele doua persoane, pana la momentul in care, practic, ajung sa simta palpabil impactul asupra celuilalt si chiar sa traiasca ceea ce traieste celalalt, intr-un stadiu mai avansat, de empatie. Armonia exista in fiecare dintre noi si o putem readuce prin minte, emotii si respiratie. Puterea ‘’rapport-ului’’ prezentat in tehnicile de NLP (programare neuro lingvistica), incepe odata cu respiratia, cu sincronizarea acesteia, intre parteneri. Ochi in ochi si respirand in acelasi timp pe o muzica relaxanta, este un cadou incredibil pe care ni-l putem face unul celuilalt, generand o deschidere, la nivel de suflet, extrem de profunda si o apropiere calda, reconfortanta, dar mai ales sincera, caci ochii sunt oglinda sufletului nostru”, afirma profesorul international de yoga, Dana Tupa.
- Meditam impreuna!
“Ne putem tine de maini, in timp ce stam fata in fata, asezati in pozitie de meditatie sau asezati pe doua scaune. O muzica de fond relaxanta poate aduce un plus de valoare acestui moment, in care ne conectam unul cu celalalt, tinand ochii deschisi la inceput. Mai apoi, inchizand ochii, facem totul posibilul sa simtim prezenta celuilalt. Chiar daca nu credem, nu stim sau nu vedem, campul vibrational emanat de inima noastra tinde sa il cuprinda, sa il invaluie pe cel ce ne sta inainte”, crede Dana Tupa.
- Posturi fizice pe care le putem face impreuna cu partenerul
“Cunoscuta ca si yoga in pereche sau acro yoga, cei doi isi incredinteaza unul celuilalt fiecare miscare, stabilind astfel incredere, armonie si sinceritate. Pe langa beneficiul de a face impreuna miscarile, de a petrece timp de calitate, de a fi un explorator atent al tau si al partenerului, acest tip de yoga are beneficiul dat de miscarea, forta si gratia aduse de posturile corporale, care adeseori necesita flexibilitate, musculatura ferma si depasirea cercului de confort personal”, conchide profesorul de yoga acreditat international Dana Tupa, fondatorul PURNA Yoga Academy – prima scoala de yoga din Romania acreditata de Yoga Alliance International USA.
Activul Marte e în Leu din 4 noiembrie 2024. Mesaje speciale de la Univers pentru 4 zodii
Te-ai nascut cu noroc? Priveste-ti palma si afla raspunsul! Simbolurile norocoase sunt descrise aici