Ce putem face pentru a avea o relatie echilibrata?
Specialistul considera ca trei pasi sunt vitali ca sa nu cadem in cele doua capcane: a persoanei care nu mai vrea sa auda de iubire si a persoanei care prefera sa se sufoce intr-o relatie toxica decat sa fie singur.
Vindecarea emotionala necesita timp. “In primul rand trebuie sa asteptam un timp pentru a te vindeca emotional, inainte sa ne aruncam in urmatoarea relatie, pentru ca sunt sanse mari s-o determinam sa fie toxica! Cat timp sa asteptam? Vom simti cand suntem vindecati atunci cand vom crede din nou in iubire. Nevoia de iubire este o chestiune instinctiva si va reaparea cand nici nu ne asteptam”, este de parere psihologul.
Dezamagirea, doar o capcana. “Trebuie sa invatam sa renuntam la dezamagire, deoarece este doar o capcana si, in acelasi timp, o scuza ce ne face sa renuntam la a invata, a ne dezvolta, a cauta solutii! Trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne vindeca ranile emotionale si trebuie sa ne reformulam credintele despre viata care ne mentin suferinta si reactiile de evitare a provocarilor”, declara specialistul.
Rolul observatorului. “Cea mai eficienta metoda de a fi cat de cat obiectivi in ceea ce priveste situatia conflictuala, este sa ne punem din cand in cand in rolul observatorului pentru a vedea daca persoana de langa tine a facut tot ce tine de ea (sau este macar dispusa sa faca) pentru a-si vindeca ranile anterioare, pentru a evita o relatie toxica. In Neuro-Programarea Lingvistica (NLP), accesarea rolului Observatorului ne permite sa ne detasam de situatie, s-o privim cu mai multa obiectivitate. Detasarea emotionala, oricat de putin sau mult am obtine din ea, ne permite o mai mare claritate si un acces mai direct si mai rapid la resurse, respectiv la solutii”, conchide cunoscutul psiholog si trainer NLP, Laura Maria Cojocaru.
Foto: Pexels.com
Citeste continuarea: 1 2
Solstițiul de iarnă, 21 decembrie 2024. Va aduce minuni și magie odată cu el?
Cum stai cu BANII de Sărbători. Mesajul cărților de TAROT