Retineti mesajul, tatici: mamele nu vor sa faca sex dupa ce au nascut - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Retineti mesajul, tatici: mamele nu vor sa faca sex dupa ce au nascut

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sex și relații » Retineti mesajul, tatici: mamele nu vor sa faca sex dupa ce au nascut
sex in timpul sarcinii - sfatulparintlior.ro - pixabay_com - pregnancy-1742141
Un mesaj pe care toate mamele doresc sa il transmita taticilor dupa ce au nascut: nu vor sa faca sex. Cel putin nu in perioada imediat urmatoare nasterii. Nu este nimic gresit ca gândesc astfel, sunt pur si simplu epuizate dupa nastere si dupa adaptarea la viata cu un bebelus.

Iata cum pot ajuta partenerii.

Anne Herreboudt, consilier postnatal din Londra, sustine ca din punct de vedere statistic 40% dintre primipare (femeile care devin pentru prima data mame) nu au nicio relatie sexuala cu sotii lor pâna la 2 ani de la nastere. Iar daca iei in considerare si ultimele stadii ale sarcinii, poate fi vorba despre o durata si mai lunga. Exista o multime de motive pentru care proaspetele mame nu sunt interesate de sexul dupa nastere: eliberarea de prolactina in timpul alaptarii conduce la scaderea libidoului, corpul sau nu a revenit la forma initiala care o face sa se simta atragatoare si poate asocia sexul cu sarcina, iar ultimul lucru pe care si-l doreste acum este sa ramâna din nou insarcinata. In cazul in care a fost cusuta prea strâmt i se poate parea dureroasa penetrarea. Vei afla in continuare si cele mai frecvente motive pentru care o proaspata mama nu vrea sex dupa nastere.

De ce nu vrea sex dupa nastere

– Se simte groaznic de obosita. Lipsa somnului este cel mai important motiv pentru care proaspetele mame nu sunt interesate de sex, scazându-le libidoul; pe lânga bebelus trebuie sa aiba grija de casa si eventual de alti copii, sa lucreze sau sa studieze.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Data articol: 18/01/2019