Transformarea în colegi de apartament
Adică atunci când relația de cuplu devine un simplu „trai în comun”. Afectivitatea, intimitatea, sexualitatea tind să dispară din relație și sunt înlocuite exclusiv de administrarea vieții în comun.
Apariția afirmației „stăm împreună de dragul copiilor”
Adică pierderea motivației pentru relația de cuplu și încercarea de a o securiza prin intermediul copiilor. E bine de știut că, de cele mai multe ori, un cuplu care are doar copiii ca motiv de relație sfârșește prin a face un deserviciu copiilor cu pricina. Care vor simți și, eventual, conștientiza că relația dintre părinți este tensionată și disfuncțională, ceea ce determină de regulă asumarea responsabilității și vinovăția generată de aceasta. Poate că ar fi mai util să apelați la ajutor pentru a încerca să aflați dacă puteți redescoperi motivele care v-au adus împreună.
Apariția sentimentului de neputință
Adică momentul la care ai impresia că le-ai încercat pe toate și nimic nu funcționează. Suntem prinși de propriile perspective și poate fi util să explorăm și alte unghiuri de abordare ale aceleași probleme. Nu numai că relațiile funcționale de cuplu nu se găsesc la tot pasul dar, până la urmă, longevitatea unei relații e dată și de încăpățânarea de a o face să funcționeze. E nevoie de combinația potrivită dintre romantism, compatibiliate și management. O privire obiectivă și specializată te poate ajuta să o regăsești.
Cabinetul de psihoterapie nu e ultimul pas din viața unui cuplu. Ultimul pas este pronunțarea hotărârii de divorț. Tu ești singurul care poate decide care este pasul potrivit pentru cuplul tău.
Autor Psiholog Miruna Stanculescu
credit foto: pixabay.com
Citeste continuarea: 1 2
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025