Diferenta dintre o relatie matura si una imatura - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Diferenta dintre o relatie matura si una imatura

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » Diferenta dintre o relatie matura si una imatura

Cuplurile mature nu se indragostesc fulgerator. Dragostea nu e ceva in care sa te arunci  cu capul inainte, ci un lucru care se dezvolta treptat.

Cuplurile imature se indragostesc fulgerator, cele mature o iau pas cu past. Pentru ca iubirea fie o sari, fie o accepti si dureaza pentru toata viata. Dragostea este fie buna, fie rea. Un cuplu este fie matur, fie imatur.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Cum stii daca aveti o relatie matura sau una imatura? In primul rand, nu exista certuri pasionale urmate de sexul de impacare. Nu exista telefoane obsesive, sms-uri peste sms-uri sau ingrijorari.

Nu exista cu adevarat drama pentru ca aceasta este pentru copii, pentru persoanele care nu stiu cum sa aiba o relatie – care au impresia ca dragostea trebuie sa fie salbatica si obsesiva.

Dragostea este usoara. Este cel mai usor lucru pe care l-ai facut vreodata. Este cel mai calm loc din viata ta, insula ta de siguranta. Este ceva ce se intampla natural, nu trebuie sa lupti zi zi noapte pentru ea.

Cand iubesti si esti iubit/a, cand nu exista nicio indoiala cu privire la sentimentele voastre reciproce, exista o pace a mintii, una pe care n-ai mai avut-o niciodata inainte, genul care te revitalizeaza.

 

O relatie matura se hraneste cu aceasta pace a mintii, una imatura se ineaca in ea.

 

 

Relatiile imature pun intrebari; relatiile mature gasesc raspunsuri

In relatiile imature domina indoiala. Ma iubeste? Ma insala? Vom mai fi impreuna peste cateva luni?

Cuplurile mature nu simt nevoia sa puna aceste intrebari. Ele cunosc deja raspunsurile si nu au nevoie de reasigurare din partea jumatatilor lor. Cei doi  se simt confortabil, siguri si liberi de orice fel de indoiala pentru ca dragostea matura nu are legatura cu aceste intrebari marunte, ci cu faptul ca are raspunsul la cea mai importanta dintre intrebari.

 

 

Relatiile imature te fac sa-ti doresti ceva; relatiile mature iti ofera tot ce ai nevoie

In relatiile imature exista o nevoie aparenta, ingrijorarea stringenta ca ceva lipseste.

In orice moment al zilei, indiferent ca sunteti impreuna sau despartiti pentu cateva minute sau ore, exista sentimentul ca lipseste ceva.

In relatiile mature nu exista un astfel de gol. Nu au niciodata senzatia ca ceva nu este intreg. Nu sunt bantuiti de teama ca li s-a luat ceva atunci cand jumatatea lor este plecata.

Dragostea dintre doua persoane mature umple totul, fiecare particica a lor.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 03/01/2017