De ce ar trebui sa inceteze femeile sa mai faca pe plac barbatilor - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De ce ar trebui sa inceteze femeile sa mai faca pe plac barbatilor

 

Refuza sa cedezi presiunii exercitate de societate

Invata sa te accepti asa cum esti, cu toate lucrurile care te fac pe tine o persoana unica. Ai incredere in tine insati si in cine esti tu ca persoana indiferent de opiniile, comentariile rautacioase si privirile pe care ti le arunca altii, nimic nu trebuie sa te impiedice sa te accepti asa cum esti.

Da, stim ca atat barbatii cat si femeile analizeaza si judeca mereu. Si ce-i cu asta? Crezi ca sunt bucati de perfectiune doar pentru ca au devenit clone ale societatii? Analizeaza si judeca pentru ca sunt plini de insecuritati ingropate in ei si inca nerezolvate, iar faptul ca iti exprimi adevarata personalitate si ca traiesti fara sa cauti aprobarea celor din jur ii intimideaza. Tocmai de aceea, domnii si doamnele vor sa-i faca pe altii sa se simta mai mici in comparatie cu ei insisi/insele. Mai ales femeile.

Femeile au tendinta de a se lauda cu atentia pe care o primesc, cu numarul de intalniri la care au fost si cat de multi <dusmani> si-au facut. Se lauda ca si cum aceasta ar fi cheia fericirii supreme, insa chiar crezi ca sunt fericite? Crezi cu adevarat ca o persoana poate fi fericita daca s-a transformat intr-o copie a asteptarilor cuiva?

Eu nu vad in asta nici pace, nici implinire si nici fericire. Eu stiu un lucru: sa pretinzi ca esti cineva sau ceva contrar naturii tale necesita un pret mult prea mare pentru minte si suflet si cu siguranta nu merita sa-l platesti.

 

 

Gaseste un scop pentru care sa traiesti

Viata inseamna mai mult decat acceptarea din partea celorlalti. Ne concentram atat de mult pe modul in care ne prezentam in fata altora si cum ne percep acestia incat uitam ca nu asa trebuie sa-ti traiesti viata. Cum ar putea aceasta obsesie sa devina scopul vietii noastre?

Trebuie sa gasim ceva mai important, ceva ce se afla in congruenta cu valorile si credintele noastre de viata. Exista atat de multa durere in lume si trebuie sa dorim sa ajutam la eliminarea ei, sa contribuim la starea de bine a celorlalti.

Atunci cand te concentrezi pe lucrurile importante, abia atunci viata merita traita, ai motive sa fii recunoascatoare ca traiesti si sa lupti pentru viata ta.

Doamnelor, trebuie sa avem grija sa nu devenim victime sub controlul celor care le este teama de puterea noastra. Trebuie sa ne scuturam de toate indoielile si sa luptam pentru libertatea femeilor si pentru egalitatea de sanse. Nu ne-o datoram doar noua insene ci si lumii in general.

Amanda Charles, o luptatoare pentru justitie corecta indiferent de rasa sau statut social a spus urmatoarele lucruri: <In prezent, femeia este perceputa ca un obiect sexual care trebuie sa aduca placere si satisfactie barbatilor, care doresc sa-si mentina puterea in societate. Imaginati-va o lume in care femeilor nu le pasa de barbati. Masculinitatea lor  va fi atat de afectata incat cred ca vor intra in coma>.

Cred ca este timpul sa le atacam masculinitatea. Singura mea intrebare este: Iti pasa atat de mult incat sa mi te alaturi?”

Sursa: womanitely.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 30/08/2016