7 semne ca cearta cu partenerul iti poate aduce necazuri in cuplu - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 semne ca cearta cu partenerul iti poate aduce necazuri in cuplu

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » 7 semne ca cearta cu partenerul iti poate aduce necazuri in cuplu
cuplu cearta - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Este dificil sa stii care este diferenta dintre o cearta sanatoasa si una toxica cand este vorba despre relatiile de cuplu. Exista doua tipuri de neintelegeri. Prima vindeca si ajuta la clarificarea multor lucruri; cea de-a doua distruge relatia. Certurile frecvente, triviale sunt, de obicei, rezultatul faptului ca nu stiti cum sa comunicati. Cand partenerii permit emotiilor sa intre in discutie, risca sa intensifice disputa. In prezent, in multe cupluri cearta le absoarbe fiecare picatura de energie (pe care ar fi putut-o folosi intr-un alt mod). Ar trebui sa te straduiesti sa-i prezinti jumatatii tale punctul tau de vedere int-un mod plin de respect.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Iata 7 semne care demonstreaza ca certurile dintre voi sunt toxice:

 

 

  1. Nu doresti sa asculti si varianta celuilalt

Daca refuzi sa asculti ce are de spus jumatatea ta, nu lupti corect de vreme ce comunicarea este un element de baza al oricarei relatii sanatoase. Mai mult, comunicarea poate fi un instrument pentru rezolvarea disputei. Tocmai de aceea, ar trebui sa asculti cu atentie si sa tratezi cu respect punctul de vedere al partenerului/ei tau/le.

 

 

  1. Doresti sa castigi

Dorinta de a castiga fiecare disputa este unul dintre cele mai clare semne ca neintelegerile voastre sunt toxice. Faptul ca vrei sa-ti impui de fiecare data punctul de vedere te face agresiv/a. Cum jumatatea ta se simte atacata, conflictul escaladeaza. In plus, daca de fiecare data vrei sa demonstrezi cat esti tu de inteligent/a si refuzi sa discuti problema partenerul/a se va simti lipsit de valoare si neinteles/asa.

 

 

  1. Sa folosesti enervarea cand discuti in contradictoriu

Este necesar sa-ti tii nervii in frau in timp ce te certi cu jumatatea ta. Pentru ca altfel, ai putea spune ceva ce vei regreta mai tarziu. Enervarea este o emotie distructiva care face mai mult rau decat bine. Cea mai buna modalitate de a evita furia este sa te concentrezi pe subiectul disputei si nu pe cealalta persoana. Pentru ca enervarea poate ransforma cu usurinta o neintelegere nesemnificativa intr-o lupta verbala. Daca nu te poti controla, cel mai bine este sa te retragi din conversatie si sa iei o gura de aer proaspat. Nu folosi un ton sau anumite vorbe care iti ranesc partenerul/a, incearca ca orice neintelegere sa fie abordata intr-o maniera prieteneasca si civilizata.

 

 

  1. Certuri despre aceleasi lucruri

Daca va certati de fiecare data din aceleasi cauze, ar trebui sa incercati sa folositi o abordare diferita intrucat aceasta va pune in pericol relatia. Se intampla adesea ca probleme vechi lasate nerezolvate sa apara zilnic in discutiile voastre. Jumatatea ta s-ar putea plictisi sa auda in fiecare zi aceleasi lucruri. Nu poti schimba trecutul, tocmai de aceea este important sa te concentrezi pe clipa prezenta si sa incerci sa eviti aceleasi probleme in viitor.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 31/08/2016