5 sfaturi pentru o relatie fericita - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 sfaturi pentru o relatie fericita

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » 5 sfaturi pentru o relatie fericita

Un cuplu reusit nu e cel care nu se cearta niciodata (nu exista asa ceva; mai devreme sau mai tarziu, ceva scantei tot se vor aprinde). Secretul e sa stii cum sa gestionezi conflictele atunci cand ele apar – in special cele minore, care, daca se petrec des si sunt lasate sa ia amploare, pot eroda in cele din urma relatia.

Se mai intampla sa te certi si asta nu e un capat de lume, cata vreme reusiti sa discutati dupa aceea cu calm si sa fiti empatici unul cu celalalt, in loc sa deveniti defensivi si sa va criticati reciproc. Faptul ca alegi sa il intelegi pe celalalt (sa te pui in postura lui si sa-i accepti punctul de vedere) nu inseamna ca esti mai slab, ca iti lipseste orgoliul sau vointa, si ca vei fi mereu condus de partener. E doar un semn de maturitate emotionala, care atesta ca ai inteles un adevar fundamental: e mult mai eficient sa fii iubitor, decat sa ai mereu dreptate!

 

 

1. Asculta-ti partenerul
Adesea, cand partenerul ne face unele observatii critice, pregatim imediat un raspuns acid, uitand complet ca exista si critici constructive. Indiferent daca esti sau nu de acord cu punctul lui de vedere, nu lasa ca prima ta reactie sa fie una negativa. Pe langa faptul ca inhiba comunicarea onesta si deschisa in cuplu (adica exact ce ai nevoie ca sa depasesti momentul de criza), partenerul va ajunge in cele din urma sa evite sa ti se mai destainuie si sa-si mai exprime sincer parerile.

 

 

 

2. Priveste-l in ochi si zambeste
Chiar daca simti inca de la primul schimb de cuvinte ca se prefigureaza o cearta, priveste-ti partenerul in ochi si zambeste-i pe masura ce-l asculti. El se va simti mai inteles si mai iubit, fapt ce va schimba modul de abordare a conversatiei.

 

 

3. Atingeti-va
Contactul fizic transmite afectiune, motiv pentru care e cu atat mai indicat in momentele in care lucrurile incep sa devina tensionate.

 

 

Citeste continuarea aici.

Data articol: 24/07/2016