5 semne ca ti-ai gasit jumatatea - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 semne ca ti-ai gasit jumatatea

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » 5 semne ca ti-ai gasit jumatatea

Cum stii cand ai intalnit persoana potrivita pentru tine? Adesea, raspunsul este mai clar in imaginatia oamenilor decat in realitate. Ei isi inchipuie ca vor fi alaturi de cineva cu care vor rade, se vor distra si vor simti ca inima le va fi plina de iubire pentru partener/a. Insa realitatea este putin mai complicata. Cand incepi sa petreci timp cu cineva care ti se potriveste profunzimea sentimentelor s-ar putea sa te ia fie prin surprindere fie sa se dezvolte intr-un ritm lent. S-ar putea sa te simti beat de dragoste si dorinta. Dar si mai important, chiar daca esti indragostit/a de persoana respectiva asta nu inseamna ca veti si avea o viata impreuna.

Asadar cum stii ca vei putea sa ai o viata fericita impreuna cu persoana cu care te intalnesti in prezent? Poti fi sigur/a ca ti-ai gasit jumatatea atunci cand este indeplinita cel putin una dintre conditiile de mai jos.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
  1. Iti place sa petreceti timp impreuna

Nu conteaza cat de bine arata, pe hartie, relatia voastra, important ca voi doi sa va simtiti bine cand sunteti impreuna. Trebuie sa aveti interese comune sau, cel putin, sa va distrati bine. Pana la urma jurmatatea perfecta este cea de care vrei sa-ti petreci restul zilelor.

 

 

  1. Timpul petrecut impreuna te face sa te simti bine in pielea ta

Exista anumite caracteristici ale tale pe care le pretuiesti tu cel mai mult – poate ca este vorba despre creativitatea ta, sau poate inteligenta ori gustul desavarsit al modei. Pentru ca o relatie sa fie fericita pe termen lung trebuie sa simti ca partenerul/a iti recunoaste si iti respecta aceste abilitati. In acest fel el/ea te va sprijini si in acest fel va veti apropia si mai mult.

 

 

  1. Partenerul/a este capabil/a de o relatie interdependenta

Cele mai fericite si mai de succes relatii sunt acelea in care fiecare partener se poate bucura de eul sau independet si, in acelasi timp, stie ca se poate baza pe celalalt. Fiecare persoana se simte apreciata si sprijinita cand isi urmareste propriile interese. Dar este si dependent de sprijinul, confortul si incurajarea partenerului/ei. Este destul de dificil de realizat acest echilibru insa persoana perfecta pentru tine trebuie ca macar sa incerce sa creeze o relatie sanatoasa interdependenta cu tine.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 27/05/2016