ZECE MITURI despre obisnuita RACEALA - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

ZECE MITURI despre obisnuita RACEALA

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » ZECE MITURI despre obisnuita RACEALA

Iarna se apropie cu pasi repezi iar cu aceasta vin si miturile referitoare la obisnuita raceala de sezon. Cu totii suntem supusi unor conceptii gresite referitoare la aceasta “teribila” afectiune, iar in urmatoarele randuri o sa incercam sa demonstram acest lucru. Iata zece mituri despre obisnuita raceala, potrivit celor de la lifehack.org:

 

 

10. Transpirand poti scapa de raceala

Cu totii am facut acest lucru intr-un fel sau altul, fie care ne-am acoperit cu patru paturi in incercarea disperata de a scapa de raceala, fie ne-am acoperit capul cu un prosop, toate cu speranta ca transpirand putem scapa de raceala mult mai repede. Din pacate aceasta practica nu functioneaza si este complet ineficienta. Singurul beneficiu pe care-l ofera este calmarea simptomelor si nici decum insanatosirea organismului.

 

 

9. Periculosul vaccin anti-gripal

Acesta este unul dintre miturile care circula cu repeziciune in perioada iernii. Multe persoane cred ca poti sa racesti tocmai prin tratamentul de prevenire a racelilor, vaccinul anti-gripal. Aceasta conceptie gresita se datoreaza faptului ca acest vaccin contine o forma slaba a virusului gripal. Vaccinul contine componente ale virusului dar nu versiunea completa a acestuia. Astfel, nu vei raci datorita acestui vaccin.

 

 

8. Sistemul imunitar este slabit

Un sistem imunitar slabit nu creste riscul aparitiei unei raceli. Oamenii, indiferent daca au sistemul imnunitar slabit sau nu, prezinta aceeasi succeptibilitate in fata racelilor, potrivit studiilor recente.

 

 

 

Citeste continuarea pe CAPLIMPEDE.RO.

Data articol: 23/10/2015