Unt de cacao: 7 beneficii si utilizari - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Unt de cacao: 7 beneficii si utilizari

Unt de cacao

De asemenea, untul de cacao contine polifenoli care inhiba productia de imunoglobuline IgE. IgE este cunoscut ca factor agravant al simptomelor de astm si dermatita.

Proprietatile untului de cacao nu se opresc aici. El contine o multime de substante nutritive precum calciu, potasiu, magneziu, zinc, mangan, cupru si fier. Un alt element benefic este triptofanul, o substanta care participa la productia de serotonina, neurotransmitatorul “starii de bine”, la care se adauga dopamina si feniletilamine, substante bune atat pentru creier, cat si pentru piele.

Untul de cacao contine mai multi antioxidanti care distrug diversi radicali liberi, ajutand astfel pielea fetei sa se pastreze tanara pentru mai mult timp. Vitamina E din untul de cacao si fitochimicalele neutralizeaza radicalii liberi care distrug celulele pielii.

Untul de cacao contine acid oleic – omega 9 (33-39%), acid palmitic (24-30%), acid stearic (30-36%), acid linoleic – omega 6 (1-3%), polifenoli, antioxidanti, vitmaina E, magneziu, calciu, fier, zinc, potasiu, cupru, flavanoli, triptofan, dopamine, steroli, metilsteroli, feniletilamine, cafeina, vitamina K.

Nu rata nici: 4 pasi sa iti detoxifiezi viata incepand de azi

Untul de cacao poate fi aplicat piele sau pe rani, pentru a o inmuia si a o hidrata, lasand in urma o piele fara cicatrici sau cu semne mici.

Utilizarea zilnica a untului de cacao este indicata in cazul femeilor insarcinate, pentru prevenirea formarii vergeturilor. Untul de cacao poate fi utilizat atat pe timp de vara, pentru a proteja pielea de deshidratare, cat si pe timp de iarna, pentru a o apara de efectele negative ale frigului.

Imagine de silviarita de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 23/04/2021