Ulei de migdale. Despre uleiul de migdale se stie faptul ca este utilizat inca din antichitate de reprezentantii scolilor de medicina.
Uleiul de migdale este folosit pentru o multitudine scopuri, de la frumusetea parului si a tenului, la scaderea colesterolului.
Ulei de migdale. Ce este?
Migdalele sunt fructele unor pomi originari din tarile Asiei de Sud-Vest si din Orientul Mijlociu.
Exista doua tipuri de migdale: migdale dulci (prunus dulcis var. dulcis) si migdale amare (prunus dulcis var. amarus)
Uleiul se extrage din samburii acestor fructe. Daca migdalele dulci sunt considerate sigure pentru consum, migdalele amare contin o cantitate de 50 de ori mai mare de cianide. Ceea ce creste riscul de intoxicare cu cianuri. Migdalele amare ar trebui coapte pentru a-si pierde din potentialul de intoxicare cu cianuri.
Ulei de migdale. Tipuri
Studiile spun ca beneficiile uleiului de masline sunt similare, indiferent de tipul migdalelor din care este obtinut.
Totusi, ca si fructele, uleiul de migdale este de doua tipuri: ulei de migdale dulci si ulei de migdale amare.
Atentie! Exista unele uleiuri care sunt facute din samburi de piersica si au tot titulatura de “ulei de migdale”, dar nu e acelasi lucru.
Te mai poate interesa: ULEI DE RICIN. Utilizari, beneficii, contraindicatii. Pentru ce boli este TOTAL interzis
Ulei de migdale. Utilizari
Ulei de migdale dulci
Este utilizat la diluarea altor uleiuri esentiale si este bland cu pielea. Nu se evapora usor, are un miros placut si este usor absorbit de piele. Din acest motiv, uleiul de migdale dulci este deoseori folosit ca placebo sau pentru control in timpul studiilor in domeniul aromaterapiei.
De asemenea, uleiul de migdale dulci este considerat de ajutor femeilor aflate la menopauza, intrucat contribuie la cresterea nivelului de progesteron.
In plus, se foloseste ulei de midgale dulci la masaj, in tratamente cosmetice pentu par si chiar in tratamente pentru functionarea creierului. Totusi, pentru aceasta din urma utilizare nu exista studii stiintifice concludente.
Ulei de migdale amare
Uleiul de migdale amare se foloseste mai mult in industria alimentara. El are efecte antivirale, antibacteriene, antifungice si antispasmodice.
Uleiul de migdale amare este folosit la fabricarea esentelor, la prepararea martipanului sau a celebrului Amaretto.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?