Tratamente naturiste. Sparanghelul – leguma care are grijă de tinerețea pielii
Deși încă destul de greu de găsit în magazinele din România, sparanghelul este un ingredient din ce în ce mai folosit în bucătăria modernă. Pe lângă utilitatea sa în gastronomie, această legumă face obiectul multor tratamente naturiste, studiile demonstrând că sparahghelul este leguma numărul 1 în procesele de detoxifiere.
Sparanghelul provine din familia Liliaceae (alături de ceapă, praz şi usturoi) ,fiind ingredientul secret într-o alimentaţie echilibrată. Acesta conţine numeroşi nutrienţi, care protejează împotriva cancerului, pietrelor la rinichi şi durerilor articulare.
Leguma, preferată de majoritatea vedetelor, poate fi găsită în trei culori: verde, violet şi alb. Cel verde este sortimentul cel mai des întâlnit. Sparanghelul violet a fost cultivat pentru prima oară în regiunea Albenga, din Italia. Acesta are un gust mai dulce decât cel verde şi cel alb şi o textură mai fragedă. Sparanghelul alb este foarte rar, fiind considerat o delicatesă.
Având efect de antiîmbătrânire, antiinflamator şi chiar afrodisiac, sparanghelul este cu adevărat un aliment deosebit.
180g de sparanghel asigură: vitamina C – 73% DZR (ajută la întărirea sistemului imunitar), vitamina A – 29% DZR (ajută la păstrarea unei vederi sănătoase), vitamina K – 80 % DZR (susţine funcţionarea optimă a sângelui si ajută la dezvoltarea și creșterea densității osoase, prevenind astfel osteoporoza și osteoartrita), acid folic – 65% (esenţial pentru sănătatea femeilor însărcinate), potasiu – 9% DZR (important pentru funcţionarea normală a creierului şi a sistemului nervos), mangan – 13% DZR (accelerează metabolismul şi are efecte benefice asupra memoriei).
Află cum poți folosi sparanghelul, în funcție de rezultatul dorit, în mai multe tipuri de TRATAMENTE NATURISTE
Imagine de jacqueline macou de la Pixabay
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta