Tratamente naturiste. Echinacea și Lemnul dulce – plantele imunității - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tratamente naturiste. Echinacea și Lemnul dulce – plantele imunității

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Tratamente naturiste. Echinacea și Lemnul dulce – plantele imunității
Imunitatea este crescută de tot ce înseamnă stare naturală a alimentelor – fructe și legume în stare crudă -, dar și de plante cu tropism pe imunitate, folosite în multe tratamente naturiste. Acestea sunt: Echinacea, considerată „regina imunității” şi Lemnul dulce.

Echinacea (lat. Echinacea purpurea) face parte din aceeași familie cu arnica, gălbenelele, mușețelul: Familia Asteraceae.

Sunt cunoscute multe specii de Echinacea, însă doar trei dintre ele au utilizări terapeutice:

– Echinacea angustifolia, cu frunze înguste; este prezentă în păduri, pe pajiști, terenuri stâncoase, dar e folosită în medicină mai puțin, pentru faptul că este mai pretențioasă;

– Echinacea pallida este cultivată în toată Europa, crește cu ușurință pretutindeni;

– Echinacea purpurea o găsim în păduri, dar și cultivată în toată Europa, pentru ornament; este dovedită superioritatea sa medicală față de Echinacea angustifolia (poate și pentru că pe ea au fost făcute cele mai multe studii clinice).

Lemnul dulce sau răculeț (Glycyrrhiza glabra) este o plantă erbacee perenă sau arbust cu frunze imparipemat-compuse, flori mici, liliachii și fructe spinos-păroase. Are aspect de subarbust ce crește spontan, dar și în cultură, îi priesc solurile nisipoase și este puțin răspândit în foste albii de râuri, în luminișuri și în zone necultivate. Înflorește în lunile iunie și iulie.

 

Citește mai mult pe ANTENA SATELOR și află care cum poți folosi Echinacea și Lemnul dulce în TRATAMENTE NATURISTE 

Data articol: 29/03/2016