Hemoroizii reprezintă una dintre cele mai comune afecţiuni la nivelul întregii lumi, cu un procent de aproximativ 75%. Deşi nu se cunosc cu exactitate cauzele acestei probleme ce afectează sănătatea, sunt câțiva factori care favorizează apariția lor.
În mod normal, sunt asociați cu constipația cronică, dar specialiștii sunt de părere că și alți factori stau la baza apariţiei hemoroizilor, cum ar fi: alimentaţia haotică sau lipsită de fibre, sedentarismul, obezitatea, statul în picioare sau în şezut pentru perioade lungi de timp, bolile ficatului.
În termeni medicali, hemoroizii sunt descrişi ca fiind vene dilatate ale rectului. Aceştia pot fi interni sau externi. Hemorozii externi pot fi observați în jurul anusului și sunt foarte dureroși. Mai greu de diagnosticat sunt cei interni, care nu pot fi simțiți sau văzuți. Scaunul cu sânge ar putea să fie singurul semn care anunță prezența hemoroizilor interni.
Trebuie conştientizat faptul că, sângerarea şi durerile anale de orice tip sunt alarmante şi trebuie evaluate, căci prezenţa acestora indică o afecţiune care pune viaţa în pericol, cum ar fi cancerul colorectal.
Cel mai bun mod de a preveni apariția hemoroizilor interni este să ai scaun constant și să eviți constipația. Pentru asta, trebuie să se consume alimente bogate în fibre. În acest sens, sunt recomandate sucurile de fructe și legumele proaspete, sâmburii de măsline înghițiți pe stomacul gol, cerealele integrale (germenii de cereale, pâinea integrală, musli), curmalele și smochinele, polenul crud .
Hidratarea este, de asemenea, foarte importantă. Beţi între șase și opt pahare de apă pe zi, pentru a avea un scaun moale.
Există câteva alimente care trebuie evitate în astfel de situaţii, deoarece irită intestinele şi favorizează apariţia hemoroizilor, printre care amintim ardeii, carnea și preparatele din carne ( mai ales carnea grea de porc), alimentele care conțin aditivi, băuturile carbogazoase, margarina.
Pe de altă parte, activitatea fizică previne constipația și reduce presiunea asupra vaselor de sânge din zona anusului, de aceea este foarte important să faceţi mişcare dacă sunteţi predispuşi la această afecţiune.
Această dietă, susţinută de un consum constant de lichide de minimum 2 litri pe zi, vă vor ajuta să eliminaţi problema constipaţiei şi să micşoraţi hemoroizii existenţi.
Odată micșorați hemoroizii, puteţi opta pentru tratamentele hemoroidale naturiste, care sunt foarte eficiente. Iată câteva dintre acestea:
1. Pelinul este pe primul loc în tratarea hemoroizilor datorită afectelor sale de calmare şi a proprietăţilor astringente. Pe lângă băile cu pelin vă recomandăm să folosiţi şi ceai din coajă de stejar pentru că aceasta are efect cicatrizant. Amestecaţi câte două linguriţe din fiecare plantă în doi-trei litri de apă fierbinte. Baia de şezut trebuie să dureze aproximativ 20 de minute şi trebuie repetată o dată la trei zile, timp de o lună.
2. Aloe Vera tratează atât umflăturile cât și hemoroizii sângerânzi. Se taie frunze de Aloe Vera pe jumătate, se încălzesc puțin și se aplică pe zona afectată. Frunzele se pot congela și se aplică pe zona afectată.
Află mai departe pe ANTENA SATELOR cum poți vindeca hemoroizii apelând la tratamente naturiste.
Aceste DOUĂ ZODII respiră UȘURATE după ULTIMA SuperLună plină până în octombrie 2025
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025