Tratamente naturiste. 6 tipuri de afecțiuni pe care le ții în frâu cu MÂNA MAICII DOMNULUI - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tratamente naturiste. 6 tipuri de afecțiuni pe care le ții în frâu cu MÂNA MAICII DOMNULUI

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Tratamente naturiste. 6 tipuri de afecțiuni pe care le ții în frâu cu MÂNA MAICII DOMNULUI

Această plantă cu nume mângâietor – ca… mâna cea blândă a Măicuței lui Hristos – e folosită cu rezultate extraordinare în diferite tratamene naturiste.

Caprifoiul, planta cățărătoare, căreia în popor i se spune Mâna Maicii Domnului, ne încântă simțurile cu parfumul florilor sale de la începutul primăverii până vara târziu. Acestea înfloresc albe, devenind apoi galbene, urmate fiind de fructele negre, otrăvitoare. Cunoscută ca plantă ornamentală, caprifoiului i-au fost atribuie proprietăți vindecătoare foarte puternice, comune mai degrabă cu cele ale florilor sălbatice.

Chinezii au fost primii care au descoperit proprietățile curative ale caprifoiului, atribuindu-i efecte antibiotice pentru răceli, gripe și febră. Totodată, aceștia tratau durerile de gât, conjunctivita, inflamațiile pielii și ale tractului urinar cu ajutorul acestei plante.

Încă din timpuri străvechi, Mâna Maicii Domnului este consumată în scop curativ, în beneficiul sănătății, însă, planta este recunoscută și pentru utilizările sale magice, fiind folosită pentru vindecare, iubire, dragoste, creativitate, vise profetice, protecție, divinație și clarviziune. Pentru a spori puterile psihice, este necesar să zdrobiți ușor câteva flori și apoi să vă frecați cu acestea pe frunte.

Acestea sunt câteva dintre acțiunile binefăcătoare ale aceste plante cu nume sfânt și proprietăți deosebite:

1. Ține sub control nivelul zahărului din sânge

Planta ajută la menținerea unui nivel optim de zahăr în sânge. Nivelul ridicat de zahăr poate provoca o serie de probleme de sănătate. În stadiile incipiente, simptomele unui nivel crescut al zahărului este de obicei ignorat, însă această plantă te poate ajuta să scapi de medicamentele și injecțiile care sunt necesare pentru menținerea nivelului de zahăr sub control.

 

2. Tratează și ameliorează afecțiunile respiratorii

Mâna Maicii Domnului ajută la menținerea unui sistem respirator sănătos și luptă împotriva infecțiilor vezicii urinare. Această plantă poate fi utilizată pentru a trata astmul bronsic și infecții ale tractului respirator superior.

 

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR și află cum poți folosi Mâna-Maicii-Domnului pentru TRATAMENTE NATURISTE.

foto: Antenasatelor.ro

Data articol: 25/03/2016