Tratament varicela. Cum se poate ameliora varsatul de vant - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tratament varicela. Cum se poate ameliora varsatul de vant

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Tratament varicela. Cum se poate ameliora varsatul de vant
tratament varicela - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - sisters-931151_1920

Varicela (varsatul de vant) este una dintre cele mai frecvente boli infecto-contagioase care cauzeaza eruptie (urticarie). Varicela apare pe tot parcursul anului, intalnindu-se mai frecvent iarna si primavara. Mai mult de 90% din oamenii din intreaga lume ajung sa faca boala la un moment dat in viata, mai ales daca acestia nu sunt vaccinati impotriva varicelei. La copiii sanatosi varicela nu este de obicei o afectiune grava, insa severitatea acestei afectiuni variaza de la o persoana la alta. Varicela de obicei este mult mai severa si cauzeaza complicatii la femeile gravide, la nou-nascuti, la copii cu varsta peste 15 ani si la persoanele care au sistemul imunitar afectat.

 

 

Afla mai multe spre varicela la copii aici.

 

 

Aceasta boala este  extrem de contagioasa si slabeste sistemul imunitar. De aceea, ea necesita izolare, si nu se recomanda iesitul la soare sau la plaja.  Afla aici ce se recomanda cand ai un caz de varicela in casa, fix cand te pregatesti sa pleci in concediu.
Exista mai multe moduri de abordare a varicelei la domiciliu pentru a ajuta organismul sa fie intarit si pentru a sustine si grabi vindecarea. In afara de recomandarile medicinii alopate, iata si o alta abordare alternativa – bazata pe remedii homeopate, uleiuri esentiale si nu numai – care a dus in cazul acesta particular la o vindecare a varicelei in timp mai rapid si cu o buna stare de sanatate a copilului, conform Bucuriiesentiale.ro.

„Iata ca a venit momentul sa vorbesc si despre varicela pentru ca recent ne-am confruntat si cu asa ceva ? Este una dintre acele provocari ale copilariei prin care a trebuit sa trecem si noi. Pentru noi ca familie, este prima „boala” a copilariei cu care ne-am confruntat. Da, s-a nascut curiozitate, s-au nascut intrebari, am cautat solutiile cele mai potrivite de a gestiona situatia cat mai bine.

 

 

Cum a aparut varicela la noi

Inca de la inceputul lunii mai copilele mele au avut la scoala si la gradinita colegi care au facut varicela. Incetisor, rand pe rand, unii copilasi au inceput sa dispara din colectivitate. Am inceput sa ma intreb: oare ne va prinde si pe noi acest val?

Ramanea sa stam si sa vedem ce se va intampla.

Cu sase zile inainte de plecarea in vacanta, au aparut primele trei bubite pe spatele junioarei mele. Hmmm! Oare sa fie ce cred eu? Aveam certa convingere ca asta este momentul. Am plecat sa confirmam diagnosticul la medic. Buuun! Incepuse varicela!

Ce sa fac acum? ma gandeam stiind ca am la dispozitie aceste sase zile in care sa vad daca o pot ajuta sa isi revina si sa putem pleca linistiti in vacanta. Delicata situatie, va spun eu…

 

 

Cum am abordat eu varicela

Tinand cont ca ne mai desparteau sase zile de plecarea in vacanta, am tras nadejde ca imi pot ajuta copila sa treaca de perioada critica. M-am rugat mult, am vorbit cu ghizii si ingerii ei si in final am spus :”Faca-se voia ta, Doamne!”. Daca ne este dat sa putem pleca in vacanta, sigur Dumnezeu va face intr-un fel ca lucrul acesta sa se intample.

Pentru a anula calatoria era deja prea tarziu. Biletele de avion erau cumparate, cazarile platite integral iar asigurarea storno era cam slaba pentru a mai putea recupera vreo suma importanta de bani. Daca situatia o impunea insa, ramaneam acasa, fara niciun regret. In fond, viata este plina de neprevazute si este intelept sa avem o abordare cat mai echilibrata in situatii de acest gen.

Asa ca am scos la bataie tot arsenalul meu de solutii naturale ajutatoare, tot ce aveam in casa si tot ce am cumparat documentandu-ma temeinic despre acest subiect la sursele mele de incredere.

Am vrut sa dau o sansa in plus corpului copilului meu de a se vindeca natural stiind ca varicela nu este o boala atat de periculoasa precum sunt alte boli ale copilariei. Plus ca eram in contact cu doamna doctor care ne-a ghidat si careia ii multumesc ca nu i-a dat copilului aciclovir.

Ce am folosit in toate aceste zile…”

 

Citeste continuarea pe BUCURIIESENTIALE.RO.

Cuvinte cheie:
Data articol: 25/06/2018