Tratament candida. Nu exista femeie care sa nu se fi confruntat macar o data in viata lor cu candidoza vaginala. Sunt, de asemenea, femei care in fiecare luna, in perioada ovulatiei, sufera de candidoza vaginala.
Principala cauza a candidozei vaginale este transferul ciupercii candida albicans din intestine in anus, lucru ce poate afecta tesuturile vaginale. De asemenea, 40% dintre cazurile de infestare cu candida sunt contractate prin sex.
Tratament candida. Daca organismul este sanatos, candida chiar ajuta in protejarea corpului de bacterii cu potential patogen. Insa daca echilibrul este rupt, candida “uita” de rolul protector si incepe sa atace. De vina pot fi stresul, schimbarile hormonale, antibioticele etc care duc la inmultirea excesiva a ciupercii.
Simptomele candidozei vaginale
Printre simptomele tipice ale candidozei vaginale se numara secretiile albicioase, vascoase, cu aspect branzos, dar exista si cazuri in care aceste secretii sunt transparente. De asemenea, mai pot aparea umflaturi si iritatii in zona vulvara, mancarimi vulvare intense, senzatie de arsura la urinare si la contactul sexual. De cele mai multe ori, simptomele se acutizeaza in perioada de dinaintea menstruatiei.
Femeile au tendinta sa-si puna singure diagnosticul si sa sa se trateze dupa ureche. De exemplu, candidoza vaginala poate fi confundata cu infectiile bacteriene vaginale. Exista insa o diferenta majora: secretiile rezultate in urma unei candidoze vaginale nu au un miros aparte, pe cand infectiile bacteriene vaginale au un iz neplacut. Indiferent de situatie trebuie sa va prezentati la medicul de specialitate care va hotari in urma unor analize ce fel de infectie este si cu ce trebuie tratata. Atentie, nu se foloseste antibiotic, intrucat acesta duce la inrautatirea situatiei.
Cauzele declansarii candidozei vaginale
Femeile insarcinate si cele care sufera de diabet sunt predispuse la candidoze vaginale. Antibioticele si anticonceptionalele pot fi, de asemenea, un factor de risc in declansarea acestei boli. Lenjeria din fibre sintetice poate fi o cauza, la fel si tampoanele externe care sunt realizate din plastic. Chiar si dieta are o influenta nefasta asupra candidozei vaginale. Un stil de viata nesanatos poate contribui la dezechibre care sa afecteze flora bacteriana de la nivelul intestinelor.
Tratament candida
Pentru a trata eficient candidoza vaginala trebuie sa mergeti la medic. El va stabili exact ceea ce aveti nevoie ca sa scapati de aceasta neplacere. Intrebati-va de asemenea medicul despre tratamentele naturiste care au la baza violetul de gentiana, uleiul de nuca de cocos, lactoferina, probioticele sau sorbatul de potasiu.
Insa cea mai eficace cale de a scapa de candidoza vaginala este prevenirea bolii. Puteti face acest lucru evitand lenjeria intima din materiale sintetice si pantalonii stramti. Irigatorul vaginal poate distruge flora bacteriana saprofita, ceea ce poate determina infectia cu candida. Limiteaza utilizarea deodorantelor intime si a tampoanelor in perioade cand nu ai nevoie de ele. Evita baile cu apa fierbinte. Consuma iaurt cu probiotice si evita paine si produsele de panificatie. Tine-ti in frau glicemia si fii adepta unui stil de viata sanatos.
Tratament candida. Ce sa mananci cand ai candida
- Ulei de cocos: are potential antifungic si intareste sistemul imunitar.
- Usturoi: are proprietati antifungice care ataca ciuperca.
- Ceapa: are efect antibacterian si antifungic.
- Alge marine: detoxifica organismul.
- Napi suedezi: au proprietati aitifungice.
- Ghimbir: este un detoxifiant natural care crestere circulatia si ajuta ficatul sa “purifice” organismul.
- Ulei de masline: contine elemente antifungice puterince si echilibreaza nivelul zaharului din sange.
- Lamaie: stimuleaza colonul si ajuta sistemul digestiv, curatandu-l.
- Seminte de dovleac: contin omega-3 si au proprietati antifungice.
- Otet din cidru de mere: contine enzime naturale care stimuleaza inmultirea bacteriilor sanatoase din organism, echilibrand balanta PH-ului.
Tratament candida.Ce sa NU mananci cand ai candida
- Fructe si legume: contin zahar, care “hraneste” candida.
- Carne/peste afumat(a): contin zahar si sulfati, care contribuie la inmultirea ciupercii.
- Condimente (ketchup, maioneza, mustar, sos de soia): contin zahar.
- Inlocuitori ai zaharului (miere, agave, sirop de orez, melasa): contin zaharuri.
- Porumb, alune, fistic: pot contine alti fungi.
- Fasole, cereale: sunt bogate in carbohidrati, care cresc nivelul zaharului din sange.
- Soia
- Produse lactate: contin lactoza (adica o alta forma de zahar). Sunt indicate doar produsele fermentate.
- Alcool: distruge sistemul imunitar si poate avea zahar.
- Ciuperci si muraturi: ciupercile sunt ele insele… ciuperci, iar muraturile sunt cu otet. Daca nu e otet din cidru de mere, nu este bun atunci cand ai candida.