Ceapa şi prazul uşurează durerea produsă de artrită
Atât ceapa cât şi prazul conţin quercitină, un antioxidant care inhibă substanţele inflamatorii, aşa cum fac aspirina şi ibuprofenul. Totuşi, nu s-au făcut suficient de multe cercetări în acest caz.
Durerea produsă de artrită poate fi combătută de cireşe
Un studiu realizat de către Universitatea Michigan sugerează că o dietă bazată pe cireşe poate reduce inflamaţiile la animale cu până la 50%. O alt studiu, realizat de către Institutul de Cercetări din Dallas a descoperit că 56% dintre pacienţii care sufereau de osteoartrită au avut o îmbunătăţire mai mare de 20% după ce timp de 8 săptămâni au luat medicamente pe bază de cireşe. Ingredientul magic este antocianina un puternic antioxidant care reduce inflamaţia.
Ceaiul verde face minuni cu durerile artritei
Mai multe studii au demonstrat că anumiţi antioxidanţi prezenţi în ceaiul verde reduc durerea produsă de artrită. 3-4 ceşcuţe pe zi sunt suficiente. Varianta decofeinizată a ceaiului nu este o opţiune viabilă întrucât nu conţine anumiţi nutrienţi folositori în acest caz. Chiar dacă ceaiul verde nu te scapă complet de durere, o reduce semnificativ.