Shop
Ultimele 100 de articole

Totul despre boala tiroidiana autoimuna

11 februarie 2019, , Vizualizări:
gat tiroida - sfatulparintilor.ro - pixabay_com
Printre afecțiunile endocrine, ce te pot afecta la orice varsta, se numara și boala tiroidiana autoimuna. Așa cum vei afla și parcurgand articolul de mai jos, aceasta are simptome numeroase și foarte diverse, care ar trebui sa te trimita la medic. Vizita la acesta este esențiala pentru a ți se confirma sau nu un diagnotic de tiroida autoimuna. În cazul în care-l vei primi, urmeaza cu strictețe indicațiile medicului, astfel încat sa nu fii expusa eventualelor complicații ale acestei boli.

 Ce reprezinta tiroida autoimuna

Cunoscuta și sub numele de tiroida Hashimoto (Numele sau provine de la un endocrinolog care a descoperit-o pentru prima data la începutul secolului trecut) aceasta afecțiune apare cand sistemul imunitar (limfocitele) ataca glanda tiroida (celulele tiroidiene), pe care o considera un agent patogen. În aceste condiții, glanda tiroida nu va mai produce suficienți hormoni tiroidieni. Astfel, de cele mai multe ori, tiroida autoimuna este asociata cu un hipotiroidism.
Uneori însa, boala nu cauzeaza hipotiroidism, dar persoanele care sufera din cauza ei au în sange anticorpii care atesta prezența afecțiunii autoimmune.

Din ce cauze apare boala tiroidiana autoimuna

Pana în prezent, specialiștii nu pot vorbi despre niște cauze exacte pentru apariția acestei probleme de sanatate, dar de cele mai multe responsabile pentru ea sunt:
• Hormonii feminini (mai ales estrogenul)- În special femeile sunt predispuse acestei afecțiuni
• O bacterie sau un virus care sa determine organismul sa-și atace propriile celule.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu