Quinoa este bogată în fibre, magneziu, complexul de vitamine B, fier, potasiu, calciu, fosfor, vitamina E și antioxidanți. Ea mai conține toți cei nouă aminoacizi esențiali, fiind cea mai bogată dintre cereale.
Surse de proteine pline de savoare, semințele de quinoa pot fi consumate în preparate variate și au o mulțime de beneficii pentru organism. În plus, vegetarienii și cei care se feresc de gluten le pot alege cu încredere.
Poate fi quinoa albă, roșie și neagră
Cele trei sortimente de quinoa, pe alb, roșu și negru. au un gust asemănător, amărui și în același timp ușor dulceag, cu o tentă de nucă. Quinoa de culoare neagră este mai dulceagă decât celelalte sortimente. Din cauza învelișului amărui de saponină, gustul acestor semințe diferă în funcție de cât de bine le speli înainte de a fi preparate.
3 pași pentru a prepara cele mai bune semințe de quinoa
poți evita să se lipească semințele, fierbându-le în apă;
asezonează mâncarea de quinoa cu mirodenii, ierburi aromatice, vrdețuri proaspete;
la final, lasă preparatul să se răcească, înainte de a-l servi.
Citeste continuarea pe LIBERTATEA PENTRU FEMEI.
Acum sunt citite aceste articole