Tine sub control disconfortul abdominal pentru a simți bucuriile vieții - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tine sub control disconfortul abdominal pentru a simți bucuriile vieții

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Tine sub control disconfortul abdominal pentru a simți bucuriile vieții

Sindromul de intestin iritabil (SII) este una dintre cele mai frecvente tulburări intestinale, o cauza majoră pentru care pacienții se adresează medicului gastroenterolog și o patologie care afectează viața de zi cu zi a pacienților. Datele arată că 10% – 15% din populația globului suferă de sindromul de intestin iritabil, această boală afectând în principal populația tânără, sub 50 de ani.  

Deși cauzele acestei afecțiuni nu se cunosc cu exactitate, datele științifice arată că aceasta este consecința mai multor factori posibili, printre care stresul psihologic, infecțiile gastrointestinale, inflamația de la nivelul mucoasei intestinale, dezechilibrul sistemului imun, a statusului hormonal și a microbiomului intestinal, care interferă cu transmiterea mesajelor între creier-intestin-sistem imun-microbiota.  (Află tot ce vrei să știi aici)

Simptome care afectează calitatea vieții

Sindromul de intestin iritabil (SII) provoacă simptome ușoare (balonare, durere abdominală, diaree/constipație și defecație incompletă) până la forme severe, afectând calitatea vieții pacienților.

Este bine ca, încă de la primele simptome, să vizităm medicul specialist pentru mai multe investigații și stabilirea diagnosticului corect. Prevenția și depistarea timpurie sunt foarte importante și, de aceea,  se recomandă ca pacienții să fie atenți la recurența tulburărilor funcționale și să își protejeze flora intestinală, consumând fibre, prebiotice și probiotice, conform recomandărilor medicilor gastroenterologi.

Probicol IBS® –soluție pentru modularea microbiomului intestinal

Una din cauzele simptomelor asociate cu sindromul de intestin iritabil este perturbarea microbiomului intestinal, care la pacienții cu tulburări funcționale abdominale se caracterizează prin  reducerea diversității microbiene, mai ales reducerea de Lactobacili și Bifidobacterii.

Probioticul Probicol IBS® este o soluție recomandată de medici pentru prevenția sau controlul balonării și durerii abdominale  asociate  tulburărilor funcționale specifice sindromului de intestin iritabil.

Probicol IBS conține o tulpină comensală de Lactobacillus plantarum 299v (LP299V®), fiind una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice, investigată in vitro, in vivo și în peste 50 trialuri umane, având o eficiență clinică dovedită în simptomatologia aociată sindromulului de intestin iritabil, după 4 săptămâni de tratament.  

Probicol IBS® este folosit pentru echilibrarea ecosistemului bacterian și a disbiozei intestinale, astfel modulează sistemul imunitar gastrointestinal și inflamatia din sindromul de intestin iritabil. Rezultatele din studiile clinice indică o ameliorare progresivă a frecvenței și severității disconfortului abdominal (balonare, durere abdominală, flatulența, constipație și defecație incompletă în unele cazuri), încă din prima săptămână de tratament.

În cadrul unui studiu  științific,  în care au fost incluși 214 pacienți cu sindrom de intestin iritabil  și care au primit tratament timp de 4 săptămâni, îmbunătățirea simptomelor a fost raportată ca „bună” sau „excelentă” în cazul a 78% dintre pacienții care au primit Probicol IBS®, față de  8% dintre pacienții care au primit placebo. Rezultatele studiului au fost publicate oficial în World Journal of Gastroenterology din anul 2012.

Potrivit publicațiilor științifice, LP 299v® creează un mediu bogat în nutrienți pentru epiteliul intestinal și pentru o microfloră intestinală sănătoasă și stimulează dezvoltarea unor bacterii benefice, precum Lactobacilii și Bifidobacteriile, determinând creșterea numărului lor și suprimarea microorganismelor responsabile pentru balonare, gaze intestinale, diaree sau constipație.

Organizația Mondială de Gastroenterologie are o recomandare de nivel 2 pentru Lactobacillus plantarum 299v® privind ameliorarea simptomatologiei asociate sindromului de intestin iritabil (nivelul 2 reprezintă cel mai bun calificativ acordat unei tulpini bacteriene probiotice recomandate pentru tulburarile funcționale din sindromul de intestin iritabil în Ghidul pentru prebiotice și probiotice din 2017).

Probicol IBS® se poate administra pe cale orală, cate o capsulă pe zi, conform  recomandării medicului.

Cuvinte cheie:
Data articol: 06/04/2020