4. Activitatea fizica
Exercitiile fizice fac la fel de multe pentru trup cat si pentru minte si pot amana instaurearea bolii Alzheimer. „Activitatea fizica regulata este probabil cea mai buna cale pe care o avem la indemana de a preveni boala,” spune Dr. Ronald Petersen, director al Centrului de cercetare pentru Alzheimer din Rochester. Cercetatorii sustin ca exercitiile fizice imbunatatesc oxigenarea creierului si activeaza mecanisme celulare care stimuleaza functiile creierului.
5. Depresia
Studiile pe persoane cu depresii majore in trecut au aratat ca, la ei, riscul de a face Alzheimer este dublu. Oamenii de stiinta sustin ca acest lucru se poate datora faptului ca depresiile afecteaza memoria complexa a creierului si sistemele de reactie prin expunerea la cantitati excesive din hormonul glucocorticoid, cauzand moartea celulelor cerebrale.
Noile cercetari ofera speranta ca tratarea corespunzatoare a bolilor existente si imbunatatirea factorilor de viata ar putea nu numai sa previna boli ca Azheimer ci ar putea sa ajute intregi familii sa evite chinul emotional, fizic si financiar datorat acestei maladii. Imbatranirea este inevitabila, dar debutul tulburarilor cerebrale degenerative poate fi prevenit.
Citeste continuarea: 1 2