Timpul de digestie al alimentelor poate diferi de la un individ la altul. Află în cât timp se digeră ceea ce mănânci pentru a evita seara mesele grele.
Timpul de digestie al alimentelor. Ce este digestia
Timpul de digestie este un proces de descompunere în particule micuțe a alimentelor mari.
Procesul digestiv este individual și un număr de factori depind de modul în care alimentele trec din gură spre esofag, stomac, intestine și în afara corpului.
Acest timp de digestie te poate ajuta în alimentație, pentru a evita îngrășarea, mesele copioase seara, să știi de la ce te balonezi, etc.
Procesul digestiv depinde de caracteristicile alimentelor, compoziția lor chimică, ph-ul stomacului, intensitatea peristaltică.
De exemplu, lichidele ajung aproape imediat în intestinul subțire, alimentele bogate în carbohidrați ajung rapid, iar proteinele și grăsimile foarte încet.
Timpul de digestie al alimentelor. Cât durează
În funcție de factorii digestivi individuali, întregul proces digestiv de la mâncatul propriu zis până la excreție prin scaun poate dura între 24 și 72 de ore.
Trecerea alimentelor din stomac în intestinul subțire durează între 6 și 8 ore.
Din intestinul subțire, ce trebuie evacuat trece mai departe spre colon.
Când ajung în colon, se poate ca unele alimente să mai fie digerate.
Bacteriile sănătoase care trăiesc în colon descompun ceea ce mai rămâne acolo.
Digestia prin intestinul gros durează mai mult decât în stomac și intestinul subțire – în jur de 24 de ore.
Din colon, materiile digestive sunt transportate spre rect, unde rămân până când există o mișcare intestinală.
Astfel, contează ceea mănânci. O friptură se poate plimba prin organism 2-3 zile până să fie evacuată.
Fructele și legumele ies din corp în mai puțin de 12 ore.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro
Solstițiul de iarnă, 21 decembrie 2024. Va aduce minuni și magie odată cu el?
Cum stai cu BANII de Sărbători. Mesajul cărților de TAROT