Shop
Ultimele 100 de articole

Te ia cu amețeală? De ce trebuie să mergi imediat la medic

05 martie 2018, , Vizualizări: 287

Te ia cu amețeală? De cele mai multe ori, o amețeală nu e un pericol major. Totuși, stârnește panică. Fiindcă nu e puțin lucru să realizezi că nu mai ești stăpân pe sine. Măcar o dată în viață, treci prin senzația că te ia cu amețeală, că „fuge pământul de sub picioare”. Chiar și pentru câteva clipe, ce par o veșnicie, se învârte totul în jur. 

Însoțită sau nu de leșin, de pierderea temporară a conștienței, de tremurături, amețeala nu ne poate lăsa indiferenți. De aceea, ca să preîntâmpinăm orice fel de neplăcere, ar fi bine să ne prezentăm la medic, imediat după un prim incident de acest gen. Și asta pentru că poate fi vorba despre afecțiuni grave, greu de tratat. Ateroscleroza cerebrală, accidentele vasculare, encefalitele, scleroza multiplă, modificările hormonale, stresul prelungit sunt numai câteva dintre ele.

Te ia cu amețeală? Fuga, la medic!

Dacă starea de amețeală nu este un episod unic, pasager, ci se repetă la intervale de timp, dacă amețelile sunt însoțite de grețuri, vărsături, dureri de cap, de urechi, de tremurături, dacă simți, în paralel cu amețeala, că nu ai suficient aer, amorțeli și înțepături la nivelul membrelor, palpitații, durere în piept, confuzie, atunci e cayul să treci pragul cabinetului medical. Specialiștii nu se pot exprima cu precizie în ceea ce privește diagnosticul, dacă nu știu care este durata stării de amețeală. Când este vorba de câteva clipe, de obicei, pacienții sunt îndrumați către un medic neurolog. Pe de altă parte, când vertijul ține ore în șir și chiar zile, e însoțit de tulburări de auz, de grețuri și vărsături, specialistul ORL este cel care dă verdictul final, putând fi vorba despre o afecțiune a urechii interne. În alte cazuri, cardiologul are ultimul cuvânt. Prin urmare, o vizită la medicul de familie e primul pas.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu