Stresul face femeile urate? De ce ocolesc barbatii femeile stresate - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Stresul face femeile urate? De ce ocolesc barbatii femeile stresate

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » Stresul face femeile urate? De ce ocolesc barbatii femeile stresate

Stresul isi pune amprenta pe fata femeilor mai mult decat ne-am dori. Pana nu demult se credea ca doar femeile isi aleg instinctiv barbatii mai putin stresati, explicatia fiind ca stresul reduce fertilitatea, ceea ce nu-i face “eligibili”.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Un studiu realizat la Universistatea din Turku, Finlanda, publicat in luna mai in revista Biology Letters, releva faptul ca si barbatii detecteaza instinctiv stresul din organismul femeii si le ocolesc pe cele cu un nivel ridicat de cortizol. In cazul barbatilor, explicatia este insa alta. Nivelul de stres distruge sistemul imunitar, iar femeile bolnavicioase nu pot fi mame viabile.

“Toate aceste date au legatura cu evolutia speciei umane. Atat barbatii, cat si femeile prefera persoanele care nu par bolnave. Este si normal, pentru ca oamenii se indreapta catre cei care indica o stare buna de sanatate si fertilitate, pentru a putea aduce pe lume copii sanatosi”, a declarat Markus Rantala, profesor de biologie si coordonatorul studiului.

La studiu au participat 52 de femei carora le-au fost facute fotografii in perioada fertila. Femeile au fost supuse inainte la diverse analize pentru a li se masura starea generala de sanatate, nivelul cortizolului si procentajul de grasime din organism. Apoi, 11 barbati au fost rugati sa analizeze fotografiile si sa le noteze cu puncte de la 0 la 11. Cercetatorii au constatat, astfel, ca cele mai atractive femei, notate cu puncte maxime, au fost cele care aveau cel mai mic nivel al cortizolului in sange. De asemenea, au fost ocolite femeile aflate la extreme (foarte slabe sau foarte grase). Ca si stresul, obezitatea si subponderabilitatea indica o persoana care poate avea probleme de fertilitate si de a duce la bun sfarsit o sarcina.

Data articol: 30/10/2014