Shop
Ultimele 100 de articole

Speranţa de viaţă a femeilor care se lasă de fumat înainte de 40 de ani creşte cu nouă ani

31 octombrie 2012, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - fumat femei - credit foto RTV.NET

Speranţa de viaţă a femeilor care se lasă de fumat inainte de 40 de ani creşte faţă de cea a celor care continuă să fumeze, acestea putând câştiga până la zece ani de viaţă. Dacă încetează să fumeze înainte să împlinească 40 de ani, femeile pot spera să trăiască cu nouă ani mai mult decât cele care o fac în continuare, chiar dacă speranţa de viaţă a fostelor fumătoare rămâne mai mică decât a femeilor care nu au fumat niciodată, conform studiului apărut în revista medicală britanică The Lancet.

Studiul s-a desfăşurat pe circa 1,2 milioane de britanice, selecţionate între 1996 şi 2001 şi observate până în 2011. Femeile, cu vârste cuprinse între 50 şi 65 de ani, au fost intervievate în privinţa stilului de viaţă şi a stării de sănătate la interval de trei ani. Dintre participantele la studiu, 20% erau fumătoare, 28% foste fumătoare, iar 52% nu fumaseră niciodată, potrivit RTV.NET.

Rezultatele au arătat că fumătoarele aveau în medie o speranţă de viaţă cu 11 ani mai mică decât cele care nu au fumat niciodată, riscul de deces înainte de 70 de ani fiind de 24% în cazul fumătoarelor şi de 9% la nefumătoare.

Află care sunt afecţiunile care pot provoca decesul prematur al fumătoarelor pe RTV.NET.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax