Simptome anxietate: Cum recunosti daca suferi de anxietate si cum sa scapi de ea - Pagina 2 din 4 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Simptome anxietate: Cum recunosti daca suferi de anxietate si cum sa scapi de ea

Simptome anxietate - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - suicide-5127103_1920

Simptome anxietate

  • oboseala, ingrijorare constanta si lipsa de relaxare, episoade mai lungi sau mai scurte de depresie, tensiune musculara, insomnie, dureri abdominale, durere in cosul pieptului, puls marit sau neregulat, aritmii, transpiratie, dureri de cap, de ceafa, diaree.

Ca sa poti depasi aceste simptome de anxietate este nevoie de tratament dar in primul rand de constientizarea ta ca esti o persoana anxioasa si ca aceste semnale pe care corpul ti le transmite nu vin de la o afectiune organica de cap, stomac, inima, intestine, ci sunt reactiile acestor organe la tulburarea nervoasa din interiorul corpului tau cand gandurile negative de teama, alerta si ingrijorare care te stapanesc fara motiv dezechilibreaza sistemul nervos.

De cele mai multe ori, cand o persoana anxioasa, asa cum sunt foarte multe persoane in ziua de astazi, ajunge la un medic, i se prescrie din start medicamentatie (sedative, calmante) si sedinte de psihoterapie. Insa exista multe alte schimbari concrete din stilul de viata si terapii alternative eficiente la indemana, pentru a evita doctoriile ce in multe cazuri pot da dependenta si nu rezolva problema in sine.

Acest articol nu isi propune sa te determine sa nu te duci la un doctor de specialitate daca descoperi sau stii despre tine ca esti o persoana anxioasa ale carei tulburari iti perturba suficient de mult viata incat sa te ingrijoreze. Articolul este insa o oportunitate prin care iti aratam ca exista mai multe optiuni la indemana cu care iti poti combate anxietatea.

Simptome anxietate: Cum sa scapi de anxietate

Terapia cognitiv comportamentala este modul cel mai eficient de a lupta contra anxietatii. Inca sunt suficiente persoane care evita terapia pentru ca o vad ca pe un tratament dedicat persoanelor slabe de inger sau cu ceva probleme neurologice. Dar terapia, in special cea cognitiv comportamentala, este cu argumente cea mai buna metoda de combatere a anxietatii care iti fura linistea si optimismul de zi cu zi. In aceasta terapie, oamenii invata sa identifice exact cand apar ganduri parazit care genereaza tulburarile anxioase si invata tehnici concrete cu privire la ce sa faca si cum sa gandeasca ca sa indeparteaza aceste ganduri.

Practic, inveti strategii despre cum sa gandesti corect! Iti schimbi modul de a gandi pe care il stiai pana acum si constientizezi ca zilnic esti supus la bombardamentul a zeci de mii de informatii, fiecare generand propriile sale ganduri si inveti cum sa faci un filtru intre ele, fara sa te lasi coplesit de emotiile specifice fiecarui gand parazit in parte. Pur si simplu, ideea de baza din spatele terapiei cognitiv-comportamentale este ca, daca e adevarat ca suntem ceeace gandim, trebuie sa invatam sa controlam si sa dominam noi ceeace gandim.

Citeste si: Scapa de anxietate si dureri de cap cu aceasta reteta delicioasa

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Data articol: 29/05/2021