Sfaturi pentru sezonul rece - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Sfaturi pentru sezonul rece

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Sfaturi pentru sezonul rece

In sezonul rece, consumul deficitar de fructe si legume combinat cu sedentarismul provocat de scaderea duratei zilei si cresterea cantitatii de precipitatii pot duce la o slabire a sistemului imunitar.

 

Himalaya

Pentru sezonul rece, este recomandat consumul zilnic de fructe si legume de sezon, salate si vegetale, deoarece sunt alimente sanatoase, bogate in minerale, vitamine si antioxidanti, care nu ar trebui sa lipseasca din meniu.

Fructele de padure precum afinele, catina, merisoarele, sunt bogate in antioxidanti si Vitamina C. Ceaiurile din plante sunt de asemenea o sursa buna de antioxidanti.

Pe langa o nutritie sanatoasa, sportul trebuie sa ramana o activitate importanta in aceasta perioada. Rolul acestuia este de a furniza organismului energie, de a creste rata metabolismului, de a scadea riscul contactarii de boli, de a ajuta oxigenarea unor organe, de a tonifia musculatura, de a imbunatati structura sistemului osos. Iata de ce nici macar in sezonul rece nu trebuie sa omiteti sportul din vietile voastre. In plus, exista salile unde se pot practica diverse sporturi: inot, tenis, fotbal etc.

Uneori insa este nevoie de un ajutor suplimentar in procesul de aparare, mai ales in perioadele reci, in care factorii externi sunt determinanti pentru starea de sanatate iar imunitatea organismului trebuie protejata intens.

Primul mecanism de aparare este imunitatea naturala insa de multe ori nu este suficient fiind nevoie si de alte mijloace care sa determine organismul sa se apere in fata unui agresiuni de orice natura.

Metodele de stimulare a apararii organismului sunt numeroase printre ele numarandu-se si suplimentele alimentare si siropurile herbominerale imunomodulatoare.

Septilin tablete si sirop, imbunatateste capacitatea organismului de aparare impotriva infectiilor, fiind util in infectii respiratorii acute, cronice sau recurente, in infectii ORL, singur sau in combinatie cu antibioticele.

Reduce riscul contactarii gripei si al altor viroze respiratorii atat la adulti cat si la copii si se recomanda preventiv sau de la primele simptome ale bolii.

Daca insa raceala s-a instalat si a aparut tusea pentru ca nu s-au luat din timp masurile necesare de prevenire, in ajutorul tau vin siropurile herbominerale impotriva tusei Koflet si Diakof. Benefice in tusea seaca si tusea productiva, au in compozitie plante ce contin substante bioactive cu proprietati expectorante si mucolitice, reducand vascozitatea secretiilor bronsice si favorizand expectoratia. Diakof poate fi utilizat de persoanele cu diabet deoarece nu contine zahar sau miere!

Acestea fiind zise, aveti grija de voi in sezonul rece!

Data articol: 02/12/2012