Shop
Ultimele 100 de articole

Semne ca suferi de burnout, boala stresului la locul de munca

04 iulie 2018, , Vizualizări: 551
stres- sfatulparintilor.ro _ flickr_com
Burnout a ajuns sa reprezinte un termen mai des intalnit decat ne-am dori. Este caracteristic epocii in care traim, a vitezei și a multor sarcini care depașesc posibilitatile unei fiinte umane. Care sunt principalele semne ca sufera de boala stresului la locul de munca vei descoperi in continuare.
Ce este burnout
Burnout este un drum pe care cei care iși doresc realizari marete ar fi bine sa il ocoleasca. Dar, din pacate, personalitatile de tipul pot face orice nu il intrevad. Cei care au realizari marete sunt atat de pasionati de ceea ce fac incat au tendinta sa ignore faptul ca lucreaza un timp extrem de indelungat, ca preiau sarcini dificile și ca pun pe ei inșiși presiune enorma pentru a excela. In acest context burnout este o stare de stres cronic care conduce la: epuizare fizica și emotionala, cinism și detașare, sentimente de ineficienta și lipsa rezultatelor.
Insa nu se intampla subit deoarece este un fenomen insidios, strecurandu-se lent și fiind dificil de recunoscut. Psihologul David Ballard, din partea Asociatiei Psihologice Americane, descrie burnout drept o perioada extinsa de timp unde o persoana experimenteaza epuizarea și lipsa de interes, scazand performanta la locul de munca. O mare parte din aceasta problema are legatura cu stresul cronic; solicitarile asupra persoanei respective depașesc resursele pe care le ai disponibile pentru a face fata factorilor stresori. Lasat negestionat, iti poate afecta sanatatea, starea de fericire, relatiile și performanta.
Invata sa asculti semnele pe care ti le transmite corpul tau!
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu