3. Evitati chimicalele sintetice si organismele modificate genetic
Nimeni nu vrea substante chimice in farfurie si totusi milioane de oameni le inghit fara sa stie. Si asta pentru ca animalele crescute fortat sunt hranite cu furaje care contin hormoni sintetici, antibiotice si plante modificate genetic. Iar ceea ce ajunge pe masa voastra – laptele, vita, puiul, porcul, pestele de crescatorie – contine aceleasi chimicale periculoase. Multa lume evita carnea rosie, crezand ca aceasta creeaza boli de inima si cancer, dar problema nu este cu carnea rosie, ci cu chimicalele din ea. Daca veti cumpara doar carne de animale crescute pe pasune, si daca veti include si multe fructe si legume crescute organic, fara pesticide si fertilizatori, veti avea o dieta echilibrata si sanatoasa. Si inca ceva: printre cele mai cancerigene substante chimice prezente in alimentele si bauturile din supermarketuri se numara indulcitorii artificiali; acestia inhiba absorbtia iodului, iar dintre ei, cel mai daunator este aspartamul. Oamenii aleg produsele „diet” (creme, inghetate, bauturi racoritoare) in ideea ca au mai putine calorii, dar daca va dati sanatatea pe silueta faceti cel mai prost targ, nemaivorbind de faptul ca e doar o iluzie. Care ar fi solutia aici? In loc sa alegeti produse cu indulcitori artificiali, folositi sirop sau pudra de stevie organica, cristale de nuca de cocos sau miere naturala. Acestea nu vor aduce niciun prejudiciu organismului vostru.
4. Evitati zaharul, sarea, faina si uleiurile rafinate
In procesul de fabricatie, toate alimentele rafinate au fost indelung procesate. Practic, toti nutrientii au fost indepartati sau omorati; in acelasi timp, au fost adaugate ingrediente daunatoare sanatatii. Acest lucru se face pentru reducerea costului de fabricatie si pentru cresterea termenului de valabilitate al preparatului. Toate alimentele rafinate sunt devitalizate. Consumandu-le, cu timpul va devitalizati corpul, si atunci sistemul vostru imunitar n-o sa mai aiba puterea sa lucreze cum trebuie.