Shop
Ultimele 100 de articole

Secretul longevitatii a fost dezvaluit de romanul care a trait 138 de ani!

12 aprilie 2016, , Vizualizări:
secrete longevitate, sfaturi longevitate, viata lunga

Ilie Stamate sau mos Mandau, asa cum i se spunea, este cunoscut ca unul dintre cei mai longevivi romani, daca nu chiar cel mai varstnic. Un cioban simplu, din localitatea Firizu, comuna Ilovat (azi in judetul Mehedinti), a carui poveste a facut inconjurul lumii.

British Pathe detine in arhiva sa un fragment dintr-un Jurnal TV care il prezinta vioi la 138 de ani. Iata ce spune comentatorul reportajului, incadrat la rubrica Contemporani. „In vremea Revolutiei de la 1848 era flacau in toata firea, avea 20 de ani. 49 de ani la 1877, 86 la izbucnirea Primului Razboi Mondial si 135 la intrarea echipei Stiinta Craiova in categoria A. Decanul de varsta al tarii este, bineinteles, oltean. Astazi, Ilie Stamate din Firizu, raionul Turnu Severin, are 138 de ani. Cu sotia lui Stanca a trecut de nunta de aur. E drept, a mai avut doua neveste, dar in secolul trecut. Ilie Stamate lucreaza, canta din gura si din frunza, povesteste multe si de demult, nu sta locului o clipa …”.

Secretul longevitatii
Referindu-se la secretul longevitatii sale, mos Mandau spunea: „Omul trebuie sa se pastreze ca sa traiasca mult, sa nu bea, sa nu fumeze, sa munceasca. Am fost cioban toata viata, am trait printre brazi si stejari, nu am cunoscut betesugul”.

Citeste continuarea pe CAPLIMPEDE.RO.

foto: CAPLIMPEDE.RO.

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.