Scapa de chimicale! Cum te ajuta gargara cu ulei de cocos sa ai dintii sanatosi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Scapa de chimicale! Cum te ajuta gargara cu ulei de cocos sa ai dintii sanatosi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Scapa de chimicale! Cum te ajuta gargara cu ulei de cocos sa ai dintii sanatosi
gargara cu ulei de cocos

Stii ca sanatatea orala este o parte principala din starea generala a sanatatii tale. Se pare, insa, ca produsele pe care le folosim pentru o igiena desavarsita a cavitatii bucale sunt de natura chimica si nu aduc chiar atat de multe beneficii pe cat am fi tentati sa credem.

Cercetatorii au analizat cat de bun este uleiul de cocos in reducerea placii bacteriene de la nivelul gurii, care conduce la aparitia gingivitei si a altor inflamatii la nivelul gurii.

La studiul publicat in Nigerian Medical Journal au participat 60 de persoane cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, varsta la care incepe sa apara gingivita. Apoi s-au urmarit rezultatele dupa o zi, 7 zile, 15 zile, respectiv 30 de zile de aplicare a tratamentului cu ulei de cocos. La fiecare „borna” s-au analizat indexul placii bacteriene si al sanatatii gingiilor, cifrele indicand o imbunatatire semnificativa a sanatatii orale odata cu trecerea timpului la subiectii care faceau gargara cu ulei de cocos, inca din a saptea zi de utilizare.

De ce functioneaza gargara cu ulei de cocos

Unul dintre principalele motive pentru  care uleiul de cocos este benefic in reducerea placii bacteriene de la nivelul gurii este calitatea acestuia de agent antimicrobian, cu proprietati antibacteriene, gratie continutului de acid lauric. In plus, uleiul de cocos, prin gargara, acopera o suprafata mare la nivelul gurii, formand o pelicula care, in amestec cu saliva, curata foarte bine, asemenea unui sapun.

De ce sa alegi ulei de cocos

Desi produsele de curatat gura au aceleasi efecte ca si gargara cu ulei de cocos, substantele chimice folosite de acestea au, pe termen lung, efecte adverse. Printre acestea se numara patarea dintilor, distrugerea mucoasei de la nivelul gurii si al limbii, care duce la afectarea simtului gustului.

In timpul celor patru saptamani de urmarire a modului in care actioneaza gargara cu ulei de cocos, cercetatorii nu au descoperit niciun efect advers. Studiile vor continua insa, pentru a descoperi mai multe despre calitatile pe care le are uleiul de cocos in mentinerea unei igiene orale desavarsite.

Afla mai multe despre gargara cu ulei aici.

Sursa: Wakeup-world.com

foto: Pixabay.com

Data articol: 19/03/2022