S-au trezit din coma dupa ani buni. Afla-le povestea impresionanta - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

S-au trezit din coma dupa ani buni. Afla-le povestea impresionanta

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » S-au trezit din coma dupa ani buni. Afla-le povestea impresionanta
S-au trezit din coma
Credit foto: Imagine de Merlin Lightpainting de la Pixabay

Povestile persoanelor trezite din coma sunt de-a dreptul impresionante. Si cu cat timpul petrecut in coma este mai mare, cu atat momentul revenirii la viata este mai miraculos.

Iata patru povesti impresionante ale unor persoane revenite din coma dupa perioade cuprinse intre 3 si 20 de ani.

Sarah Scantlin, 20 de ani in coma. Avea 40 de ani, dar zicea ca are 19

In 1984, Sarah Scantlin era o tanara studenta frumoasa, plina de viata, liderul grupului de dans din Universitatea unde invata. Pe 21 septembrie, in drum spre casa tanara a fost lovita de o masina. Soferul, care era baut, a fugit de la locul accidentului, iar Sarah a fost lovita de o a doua masina. Ajunsa la spital, doctorii le-au spus parintilor ca sunt sanse mici sa-si mai revina vreodata. Si de aceasta data doctorii s-au inselat, insa au trecut abia 20 de ani pana Sarah sa fie din nou constienta si sa rosteasca primul ei cuvant. Timpul mare petrecut in stare vegetativa i-a distrus corpul, Sarah avand nevoie de scaun cu rotile pentru a se putea deplasa. Nu stie foarte multe cuvinte, insa acum poate comunica cu oamenii. Desi avea aproape 40 de ani cand a devenit din nou constienta, femeia credea ca are doar 19 ani.

In 1998, Jan Grzebski din Polonia s-a ranit grav incercand sa conecteze doua vagoane. Barbatul a stat in coma timp de 19 ani. Sotia sa il muta in pat de pe o parte pe alta pentru a nu capata escare. Apoi, intr-o zi barbatul s-a trezit intr-o lume complet schimbata: Polonia nu mai era sub regim comunist, iar el devenise bunic: avea 11 nepoti.

Dupa ce povestea sa a devenit publica, barbatul fiind subiect de stiri la BBC, Grzebski a declarat ca s-a exagerat. Barbatul a povestit ca a devenit constient dupa patru ani de stat in coma, insa era paralizat si nu putea scoate niciun sunet. In cele din urma a invatat din nou sa mearga si sa vorbeasca.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 29/11/2023