9. Otet din cidru de mere
Otetul din cidru de mere are proprietati antibacteriene, antimicrobiale, gratie naturii sale acide. Dilueaza 1-2 linguri de otet din cidru de mere intr-o ceasca de apa si fa gargara. Apoi ia o inghititura mica din aceasta mixture. Repeta procedeul o data-de doua ori in fiecare ora. Atentie, bea multa apa intre cele doua procedee.
10. Usturoi
Usturoiul are proprietati antibacteriene. El contine alicina, o substanta care are abilitatea de a lupta impotriva infectiilor. Suplimentele cu usturoi te ajuta sa previi infectia cu virusurile gripale.
11. Ardei iute sau sos picant
Ardeiul iute contine capsaicina, un compus natural care blocheaza receptorii durerii. Amesteca o lingurita de ardei iute intr-un pahar cu apa calda si adauga miere. Atentie, poti simti o senzatie de arsura cand gusti acest preparat.
Nu uitati, cereti sfatul medicului de familie inainte de a consuma orice tip de remediu, chiar daca este natural. Si cum cea mai buna este preventia, pentru a preveni aparitia unui rosu in gat ar trebui sa stai departe de persoanele bolnave, spala mainile frecvent, stai departe de alimentele condimentate si acide. De asemenea, renunta la fumat si nu sta pe langa persoane fumatoare deoarece creste riscul dezvoltarii unei inflamatii.
Cand sa contactezi medicul daca ai rosu in gat
Infectiile bacteriene, precum streptococul, tusea convulsiva si difteria, sunt responsabile doar pentru un mic procent pentru rosu in gat. Poti contacta medicul doar daca inflamatia devine majora, iar amigdalele sunt atat de umflate incat nu mai poti respira.
Sursa: healthline.com
Imagine de Engin Akyurt de la Pixabay
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!