Shop
Ultimele 100 de articole

Rinita alergică la copii

09 iunie 2019, , Vizualizări:
Rinita alergică la copii

Anotimpul florilor? Pentru unii părinți este și anotimpul problemelor respiratorii pentru copii: secreție nazală, nas înfundat, ochi roșii, lăcrimare mâncărime în gât și nas. Ei bine acestea sunt simptome ale rinitei alergice, numită popular și guturaiul de fân sau febra fânului.

Rinita alergică este o boală din ce în ce mai răspândită în lume, ea afectează aproximativ 10% din populație și este întâlnită încă din perioada copilăriei. De cele mai multe ori primele simptome ale rinitei alergice la copil apar după vârsta de 3 ani. Boala are o componentă genetică, fiind mai frecventă în familiile unde există persoane alergice. Copiii pot face forme ușoare de boală, când nu le sunt afectate activitățile zilnice sau somnul, sau forme mai severe care necesită tratamente mai lungi.

Nu doar polenul e de vină

La bebeluși, rinita alergică este, de obicei, cauzată de o reacție a imunoglobulinei la diverși alergeni prezenți în mucoasa nazală.
Sensibilitatea la alergenii din aer apare sub forma rinitei alergice la copiii mai mari de 2 ani, cu toate acestea este mai comună vârstei de peste 4 ani. În schimb, copiii mai mici de 2 ani, au sensibilitate mare la alergenii din interior cum ar fi: acarieni din praf, animale de companie, gândaci, mucegaiuri și polen.
Ouăle, ciocolata, unele prăjituri, peștele, drojdia, proteinele din laptele de vacă sau de soia, țelina, arahidele, căpșunile, fructele de pădure, portocala, mărul, kiwi, nucile, roșiile pot provoca alergii alimentare.
Înțepăturile de insecte (țânțari, furnici, albine, viespi, păianjeni) dar și mușcăturile de șarpe pot provoca și ele alergii.
Medicamentele, detergenții și produsele cosmetice pot cauza alergii și copiilor, nu doar adulților.

Alergie sau doar o răceală?

Pentru mămici este destul de dificil să facă diferența între o răceală și o alergie dar există totuși câteva semne de diferențiere. Dacă ți se pare că copilul tău este răcit aproape tot timpul, atunci există posibilitatea că el să aibă de fapt o alergie nazală  Răcelile trec de obicei în perioade cuprinse între o săptămînă și 10 zile. Alergiile, nu.

Iată o metodă simplă în urmă căreia îți poți face o idee despre afecțiunea cu care te confrunți

Încearcă să răspunzi următoarelor întrebări:


►   Nasul copilului este aproape întotdeauna înfundat sau curge?

►   Se șterge tot timpul la nas sau își apasă nasul (doctorii numesc această salutul alergic)?

►   Mucusul care i se scurge din nas este clar și subțire (și nu galben-vezui și consistent)?

►   Pare că strănută mult?

►   Ochii îi sunt roșii, apoși și îl mănâncă?

►   Pielea de sub ochi este închisă la culoare, purpurie sau albăstruie (doctorii numesc această strălucire alergică?)

►   Respiră pe gură?

►   Pielea este iritată sau are o urticarie roșiatică și care îl mănâncă?

Dacă ai răspuns “da” la una sau mai multe dintre aceste întrebări, atunci  există o șansă mare că copilul tău să fie alergic la ceva din mediul înconjurător.

Complicaţiile rinitei alergice

În majoritatea cazurilor, rinitele alergice evoluează cu simptomele supărătoare enumerate mai sus, rămânând doar la acest stadiu. În stadii mai avansate, la unii copii poate să apară și sinuzita, care provoacă durere și disconfort.

Inflamația și infecția pot favoriza apariția sângerărilor nazale , din cauza fragilizarii învelișului intern al nasului.

Copiii mici pot avea risc de apariţie a otitelor  drept complicație a sinuzitelor, acuzând durere de ureche și scăderea auzului.

Pentru rinită alergică la copii, 3F Plantamed recomandă Narivent de la DMG D.M.G. Italia (www.dmgit.com), specializat in dispozitive medicale ce trateaza afectiunile nazale.

Narivent reduce edemul, congestia nazală și alte simptome semnificative la copiii cu rinită alergică.

În urma studiilor făcute pe un eșantion de pacienți cu vârstă pediatrică (vârstă medie 9,6 ani) cu diagnostic de rinită alergică intermitentă sau persistentă, tratați cu Narivent timp de 4 săptămâni, în urma evaluării subiective a simptomelor, înainte și după 30 de zile de tratament cu Narivent, s-a dovedit că Narivent http://plantamed.ro/narivent/ are rezultate comparabile cu corticosteroidul nazal, dar cu un profil de siguranță mai ridicat.

Recomandare

Pentru rinită alergică la copii, 3F Plantamed recomandă Narivent de la DMG D.M.G. Italia (www.dmgit.com), specializat in dispozitive medicale ce trateaza afectiunile nazale.

Narivent reduce edemul, congestia nazală și alte simptome semnificative la copiii cu rinită alergică.

În urma studiilor făcute pe un eșantion de pacienți cu vârstă pediatrică (vârstă medie 9,6 ani) cu diagnostic de rinită alergică intermitentă sau persistentă, tratați cu Narivent timp de 4 săptămâni, în urma evaluării subiective a simptomelor, înainte și după 30 de zile de tratament, s-a dovedit că Narivent are rezultate comparabile cu corticosteroidul nazal, dar cu un profil de siguranță mai ridicat.

Rercomandari, compozitie si administrare, puteti gasi pe: www.plantamed.ro

Mai multe informatii despre produsele inovatoare pe care le importăm de la partenerii noştri externi, pionieri în fitoterapie la nivel mondial şi care continuă să revoluţioneze extracţia substanţelor active din plante, aflaţi pe www.plantamed.ro

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu