Remedii naturiste în ulcerul gastric și duodenal - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Remedii naturiste în ulcerul gastric și duodenal

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Remedii naturiste în ulcerul gastric și duodenal

Ulcerul gastric şi cel duodenal sunt determinate de prezenţa mediului acid în stomac. Cel mai frecvent, ulcerul gastric apare la persoanele care au avut gastrită, în care o parte din celule se distrug, apărând în cele din urmă inflamaţiile şi chiar unele ulceraţii.

În această afecţiune, durerile revin sezonier, şi un bolnav de ulcer le va resimţi mai acut în anotimpurile de trecere, primăvara şi toamna. Dar alimentaţia corectă este un mijloc terapeutic important în cazul ulcerului, motiv pentru care trebuie respectate o serie de reguli.

Specialiştii afirmă că factorii de risc care duc la apariţia ulcerului sunt, în principal, cei genetici. Totodată, ulcerul poate apărea şi la persoanele cu un stres psihic sau fizic prelungit, dar şi la cele care au consumat perioade mai lungi de timp anumite medicamente: antiinflamatoare, aspirină, fenilbutazonă, corticosteroizi etc.

Specialiştii susţin că cel mai important lucru este respectarea cu stricteţe a orelor de masă. Aşadar, persoanele cu această afecţiune trebuie să ia obligatoriu cel puţin trei mese pe zi, chiar şi mai multe, dar mai reduse cantitativ. Hrana trebuie mestecată foarte bine, în linişte şi fără grabă, iar alimentele nu trebuie să fie nici prea fierbinţi, dar nici foarte reci. Atenţie! Nu mânca niciodată cu mai puţin de trei ore înainte de culcare. Alimentele consumate prea târziu pot determina secreţii gastrice în timpul nopţii.

 

Alimente permise
În dieta bolnavilor de ulcer pot fi incluse următoarele alimente: carne de vită sau de pasăre, peşte slab, şuncă slabă, legume fierte (morcovi, cartofi, fasole verde, dovlecei), lapte dulce, smântână, caş, urdă, brânză proaspătă de vaci, orez, griş, paste făinoase, ouă proaspete fierte moi sau ochiuri româneşti, salată verde, fructe dulci şi foarte coapte – banane, pepene galben, caise, piersici, mango – sucuri naturale de piersici, de mere sau de morcovi, apă plată.

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR

Data articol: 17/04/2015