Shop
Ultimele 100 de articole

Recomandari de la Ministerul Sanatatii. Cum previi infectarea cauzata de intepaturile tantarilor

08 iulie 2019, , Vizualizări:
tantari - sfatulparintilor.ro - foter_com

In Romania este invazie de tantari in aceasta perioada si exista pericolul infectarii cu virusul West Nile, determinata de intepaturile de tantari, atat la copii, cat si la adulti. In aceste conditii, reprezentantii Ministerului Sanatatii recomanda populatiei sa-si ia masuri de protectie pentru a evita acest lucru.

Recomandarile Ministerului Sanatatii purtarea de imbracaminte cu maneci si pantaloni lungi; utilizarea substantelor repelente de tantari; montarea plaselor la ferestrele locuintelor pentru a impiedica patrunderea insectelor; desecarea baltirilor de apa din preajma casei daca ele exista si indepartarea recipientelor in care se acumuleaza apa si gunoi menajer.

De asemenea, Ministerul Sanatatii recomanda autoritatilor administratiei publice locale sa intensifice masurile de dezinsectie in localitati pentru a preveni raspandirea infectiei cu virus West Nile.

Fii atent la aceste simptome

Aproximativ 80% din persoanele infectate nu au simptome. Daca apar febra, durere de cap instensa, dureri musculare, varsaturi sau eruptii cutanate, se recomanda sa mergi la cel mai apropiat cabinet medical, potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii.

Citeste continuarea pe COPILUL.RO

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu