Racelile sunt cauzate de conflicte - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Racelile sunt cauzate de conflicte

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » Racelile sunt cauzate de conflicte
Potrivit Noii Medicine Germane, nu este o coincidenta atunci cand te imbolnavesti cu o raceala. Raceala este legata de evenimentele din viata ta curenta si nu de cele la care te gandesti. Spalatul pe maini si consumul de alimente cu vitamina C sunt bune pentru tine, dar acestea nu sunt cazurile la care ma refer.

Ce au descoperit cercetatorii este ca exista doua faze principale de a fi bolnav. Exista faza conflictului-activ si procesul de vindecare vagotonic. Cei mai multi cercetatori si profesionisti din domeniul medical sunt constienti doar de a doua parte, pentru ca in aceasta apar toate simptomele negative precum curgerea nasului, febra si tuse.

„Raceala comuna este legata de un „conflict care pute”, ce poate fi experimentat in termeni reali, dar si la figurat ca „Situatia asta pute!” sau „M-am saturat!”. In timpul aceste faze de conflict-activ membrana nazala se dilata pana la ulceratie, ceea ce nu este de obicei observat. In faza de vindecare, cand tesutul nazal este reparat, membrana nazala se inflameaza. Un nas care curge (vindecarea apare intotdeauna intr-un mediu fluid), durerile de cap, oboseala si temperatura crescuta sau febra sunt toate semne tipice ale unui proces de vindecare vagotonic. Daca simptomele racelii sunt mult mai severe, atunci aceasta este in mod obisnuit denumita „gripa”. Oricum, pretentia ca virusii „influenza” sunt vinovati, nu a fost inca dovedita.” (http://germannewmedicine.ca)

In faza de conflict-activ, corpul nostru reactioneaza la conflictul pe care il experimentam. Acesta poate fi un eveniment din viata ta precum moartea unui animal, pierderea locului de munca, sau poate fi o cauza emotionala precum o cearta cu partenerul tau sau stresul prelungit de la serviciu.

Motivul pentru care acest lucru are sens este ca atunci cand aceste tipuri de stres sunt active, va aflati in modul de lupta sau fuga. In timpul luptei sau a fugii, tu actionezi in modul de supravietuire in scopul de a gestiona conflictul. Daca esti in modul de supravietuire prea mult timp, poti sfarsi prin a avea o faza de reactie sau recuperare din cauza acestui conflict.

 

Citeste continuarea pe ASTROCAFE.RO.

Data articol: 04/10/2015