Tine-ti nasul umed pentru a putea lupta cu raceala si gripa
La raceala sau gripa, principala “victima colaterala” este nasul. Dupa atata suflat, nasul se umfla, e iritat, pielea ustura si uneori se descoameaza. Ce e de facut? Ai grija la servetele, sa nu fie prea abrazive. Iar daca sunt umede, sa nu contina alcool. Da-ti si cu o creama hidratanta pentru a impiedica iritarea pielii.
Gargara cu sare face minuni la raceala si gripa
Daca te deranjeaza gatul, fa gargara cu apa sarata. In primul rand te ajuta sa scapi de acea senzatie de iritare si vei resimti mai putina durere. In al doilea rand, sarea contribuie la curatarea zonei de mucus.
Odihna este esentiala la raceala si gripa
Traim in secolul vitezei, in care nu reducem turatiile motorului nici macar cand suntem raciti. Mare greseala. Odihna este esentiala atunci cand esti racit. In loc sa te umfli de medicamente, mai bine dormi cateva ore, sub o patura calduroasa. Organismul se reface cel mai bine cand dormi. In plus, daca stai acasa in loc sa te duci la serviciu, ii protejezi si pe ceilalti sa nu ia raceala de la tine. Este foarte posibil ca microbii sa se combine si iar sa te imbolnavesti. De asemenea, roaga pe cineva sa se ocupe de indatoririle pe care le aveai in propria gospodarie. Cu siguranta nimeni nu va avea nici o problema sa te ajute.
Nu rata nici: Simptome gripa. Cum faci diferenta intre raceala si gripa. Cand sa mergi DE URGENTA la medic
Consulta medicul pentru medicamentele de raceala si gripa
Nici un medicament nu trebuie luat dupa ureche, chiar daca ti se pare ca ai simptomele de anul trecut, cand doctorul ti-a recomandat tratamentul X. Poate atunci era potrivit, dar intre timp lucrurile s-au schimbat. E adevarat, medicamentele care contin acetaminofen sau ibuprofen te ajuta sa reduci din simptome, dar nu grabesc vindecarea.
Prevenirea e cea mai buna metoda de a trata raceala si gripa
Daca ai simptome de raceala si gripa, ai grija si de persoanele din jurul tau. Pentru ca cea mai buna metoda de a trata raceala sau gripa este prevenirea. Nu te mai duce la serviciu, spala-te des pe maini. Acopera-ti gura (de preferat cu cotul) atunci cand tusesti sau stranuti. Daca ai copii mici, sa-ti lasi servetelele in care ti-ai suflat nasul pe canapea nu e o idee foarte buna. Mai tarziu ei pot veni si pune mainile pe locul unde tu ti-ai asezat servetelul.
Imagine de silviarita de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2