Raceala la ovare: cauze, simptome, tratament - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Raceala la ovare: cauze, simptome, tratament

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Raceala la ovare: cauze, simptome, tratament
Raceala la ovare - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - woman-1231063_1920

Anexita, numita si boala inflamatorie pelvina sau, in termeni populari, „raceala la ovare” apare des la femeile tinere si active din punct de vedere sexual.

Boala inflamatorie pelviana este o infectie in ovare, uter sau trompele uterine. Raceala la ovare este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii pelvine la femei.

Te mai poate interesa: Ce sa faci cand te dor ovarele. Cauze posibile si investigatii necesare

Simptome raceala la ovare sau anexita

Anexita este cauzata de infectii bacteriene, dintre care cea mai frecventa este Chlamydia. Gonoreea sau o infectie mixta a diferitelor bacterii sunt rareori in spatele infectiei.

Cand ai racit la ovare inseamna ca bacteriile au ajuns din vagin in trompele uterine si in ovare. Femeile tinere, active sexual, sunt afectate de boala. Riscul de infectie este mai mare in timpul perioadei menstruale. Schimbul frecvent de partener cu relatii sexuale neprotejate creste riscul de a contracta o infectie cu Chlamydia.

Simptomele tipice ale anexitei sunt febra, durerea la nivelul abdomenului inferior si senzatia generala de stare de rau. Uneori, aceste simptome sunt insotite de greata si varsaturi, impreuna cu o infectie vaginala simultana care se manifesta prin scurgeri vaginale urât mirositoare.

Citeste si: Durere ovare. Ce cauzeaza durerea de ovare si cum se poate trata

Tratament pentru anexita

Raceala la ovare este diagnosticata cu un examen ginecologic. Durerea la palpare este tipica pentru anexite. Acest lucru se intâmpla atunci când degetul este apasat pe colul uterin in timpul examinarii ginecologice. Bacteriile Chlamydia sunt adesea detectate in proba luata din vagin.

Pentru tratarea inflamatiei sunt utilizate antibiotice si, de asemenea, calmante si antiinflamatoare. Tratamentul cu medicamente este de obicei suficient. O laparoscopie este necesara numai daca exista abcese sau o infectie grava.

Inflamatia netratata a trompelor uterine si a ovarelor si inflamatia tratata prea târziu pot duce la infertilitate. Efectele pe termen lung pot fi cresteri in trompele uterine, care cresc riscul unei sarcini ectopice.

Citeste si: Ce este sindromul ovarelor polichistice

Imagine de Mario Schulz de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 10/12/2020