Protectie anti oricare VIRUS! Ce sa faci, ce sa nu faci, ce sa mananci, ce sa nu mananci! Ajuta si impotriva CORONAVIRUS! - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Protectie anti oricare VIRUS! Ce sa faci, ce sa nu faci, ce sa mananci, ce sa nu mananci! Ajuta si impotriva CORONAVIRUS!

coronavirus - sfatulparinitilor.ro - pixabay_com - corona-4910057_1920

Alimente pe care sa le consumi

Pentru a-ti pastra sistemul imunitar puternic, iata o lista de alimente cu propritati antivirale pe care le poti consuma.

Suc de telina

Sucul proaspat de telina contine un subgrup de saruri care lupta cu succes impotriva virusurilor si impiedica inmultirea acestora. De asemenea, telina contine vitamina C, care imbunatateste sistemul imunitar. Se recomanda consumul a 500 ml de suc de telina pe zi, dimineata pe stomacul gol. Sucul se poate obtine fie prin stoarcerea unei radacini de telina in storcator, fie prin pasarea la blender.

Suc de castravete

Sucul proaspat de castravete are efect racoritor asupra celulelor organismului si poate reduce febra, atat la copii, cat si la adulti. Sa consumi suc de castravete cand ai febra e ca si cand ai arunca apa peste foc. Castravetele (de preferat bio) se pune in storcatorul de fructe pentru a obtine sucul sau in blender. Se consuma imediat ce a fost stors/pasat. De preferat este sa se consume pe stomacul gol.

Usturoi crud

Mananca zilnic unul-doi catei de usturoi. Usturoiul are puternice proprietati antivirale, gratie compozitiei sale (sulf, alicina). Usturoiul poate fi pasat alaturi de alte legume, pentru a imbunatati sistemul imunitar.

Ceai de cimbru

Cimbrul are proprietati antivirale si poate fi folosit zilnic pentru proteja corpul. Ceaiul il poti prepara din doua-trei crengute de cimbru proaspat care se adauga in una-doua cesti ce apa fierbinte. Optional poti adauga lamaie si miere. Lasa acoperi timp de 15 minute, indeparteaza crengutele si consuma la temperatura optima pentru tine.

Apa de ghimbir

Ghimbirul are proprietati antivirale si de aceea poti incerca sa bei zilnic apa cu ghimbir. Iata cum se prepara. Feliaza 4-8 cm de ghimbir proaspat, pune feliile intr-un vas cu apa. Adauga optional o jumatate de lamaie, 2 lingurite de miere. Lasa peste noapte si bea dimineata, pe stomacul gol. In aceasta apa poti adauga si cimbru.

Supa concentrata

Supa concentrata are efecte antivirale puternice, este bogata in minerale ce sprijina sistemul imunitar. Iata cum s-o prepari. Ai nevoie de 4 morcovi (sau un cartof dulce) taiati cuburi, 2 radacini de telina, taiat mare, 2 cepe feliate, o legatura de patrunjel tocat fin, 1 ceasca de ciuperci shiitake, proaspete sau uscate, 2 rosii tocate marunt, 2-3 cm de ghimbir proaspat, 2-3 cm de radacina de turmeric proaspat, 8 cani de apa, ardei iute (optional).  Pune toate ingredientele la fiert, la foc mic, Lasa sa fiarba timp de o ora, apoi strecoara si bea supa. 

Siropul de fructe de soc

Fructele de soc sunt excelente pentru stimularea sistemului imunitar. Fitochimicalele pe care le contin actioneaza ca un energizant. Siropul de fructe de soc nu doar ca este delicious, ci este un remediu pe care copiii il vor iubi.

Pentru prepararea lui ai nevoie de ¾ ceasca de fructe de soc uscate, 3 cesti de apa, ¾ ceasca de miere. Optional se poate adauga un baton de scortisoara, o steluta de anason, ¼ lingurite de cuisoare. Se fierb ingredientele intr-o tigaie, la foc mic, timp de 45-60 de minute, pana cand se ingroasa. Se ia de pe foc, se strecoara si se consuma o lingurita pe zi. Pentru perioada de convalescenta se poate consuma cate o lingurita de 3 ori pe zi.

Suc de turmeric

Turmericul care proprietati antiinflamatorii. In combinatie cu ghimbirul, acest suc are efecte minunate asupra congestiei, tusei, gatului inflamat, racelii, gripei, problemelor la sinusuri. Pentru a prepara aceata bautura ai nevoie de cate 8-10 cm de radacina de turmeric si ghimbir proaspete, doua portocale, 4 catei de usturoi. Trece toate ingredientele pe rand prin storcatorul de fructe. Pastreza sucurile separat. Combina o lingurita de suc de turmeric cu o lingurita de suc de ghimbir, cu un sfert de lingurita de suc de usturoi si un sfert de ceasca de suc de portocale. Amesteca usor si bea imediat.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 14/03/2020